Mike Pompeo s'estrena amb amenaces a l'Iran (Reuters)
Mike Pompeo s'estrena amb amenaces a l'Iran (Reuters)
Washington

Els Estats Units amenacen l'Iran amb "les sancions més dures de la història"

El nou secretari d'Estat, Mike Pompeo, exigeix la renúncia de Teheran al seu programa balístic i que deixi d'implicar-se en conflictes regionals

Actualitzat

Els Estats Units amenacen l'Iran amb les sancions més contundents de la història. Ho ha anunciat l'home de confiança de Donald Trump, Mike Pompeo, en el primer discurs com a nou secretari d'Estat. Pompeo ha revelat la nova estratègia de la Casa Blanca amb el règim dels aiatol·làs, després d'haver sortit del pacte nuclear, que inclou renúncies importants per part de Teheran.

Demana, per exemple, que abandoni el seu programa balístic o que deixi d'interferir en els conflictes regionals.

"Perseguirem els agents iranians que actuen arreu del món i els esclafarem. L'Iran no tindrà mai més carta blanca per dominar el Pròxim Orient. Al final, imposarem les sancions més dures de la història. L'Iran haurà de triar: o manté viva la seva economia o la malgasta amb lluites a l'estranger. I no tindrà recursos per fer-ho tot."

Pompeo també ha advertit les empreses europees que volen continuar negociant amb l'Iran que s'atenguin a les conseqüències.

Des de la Unió Europea, la cap de la diplomàcia europea, Federica Mogherini, ha reptat Pompeo a demostrar de quina manera aquestes noves sancions contribuiran a fer més segura la regió. Assegura que no hi ha cap solució alternativa a l'actual acord nuclear.

De fet, el ministre d'Exteriors alemany, Heiko Maas, ja ha assegurat que tant el seu país com la UE mantindran el pacte nuclear amb l'Iran, tot i l'advertiment de sancions fet per Washington.

Notícia relacionada: Preu rècord de la gasolina dels últims 4 anys per les tensions entre Trump i l'Iran

ARXIVAT A:
Pròxim Orient IranEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut