L'espectacle "Kontakthof" de la prestigiosa companyia de la coreògrafa alemanya Pina Bausch
L'espectacle "Kontakthof" de la prestigiosa companyia de la coreògrafa alemanya Pina Bausch
Barcelona

Els espectacles de dansa de Pina Bausch i Ángel Corella arriben a Barcelona

Barcelona s'omple aquest gener de dansa. El Mercat de les Flors ha reobert la Sala Maria Aurèlia Capmany, després de sis mesos de reformes, amb la prestigiosa companyia de la coreògrafa alemanya Pina Bausch, que fa 32 anys va crear l'espectacle "Kontakthof". Des de llavors se n'han fet diverses versions, i aquesta està interpretada per 26 adolescents. Aprofitant aquesta estrena, a més, s'ha inaugurat una sala d'assajos que porta per nom Pina Bausch. D'altra banda, el Teatre Tívoli acull des d'aquest divendres l'espectacle del ballarí Ángel Corella i la seva companyia. En total, quatre peces de dansa clàssica i contemporània, que es podran veure a Barcelona fins al 30 de gener.

Actualitzat
El ballet d'Ángel Corella ha desembarcat al Tívoli de Barcelona en el segon intent de la companyia del ballarí d'establir-se a Catalunya després del bon record que va deixar l'època en què va provar d'arrelar a Sant Feliu de Guíxols. La companyia arriba al Tívoli amb perles com la "soleà" que Maria Pagès ha creat per als germans Ángel i Carmen Corella. Faran funció només nou dies.

Amb només tres anys de trajectòria, el ballet d'Ángel Corella s'ha fet un lloc en el circuit de la dansa clàssica internacional, impulsat per la tenacitat del seu director, el pare d'una companyia que ara mateix té la seu a Castella i Lleó. El pressupost que els ofereix la comunitat, però, és insuficient i ara el ballarí es planteja un canvi d'ubicació.

Després de l'intent fallit d'establir-se a Sant Feliu de Guíxols, s'han reprès els moviments des de diferents fronts catalans per fitxar aquest ballet de clàssic. L'alcalde de Figueres, Santi Vila, els ha obert les portes de la ciutat i ara busca el vistiplau de la Conselleria de Cultura. Corella, que té la seu de la seva Fundació a Barcelona, es deixa estimar. Té en ment un projecte d'escola-residència per a Figueres i pensa en el Liceu com a seu estable per a la seva companyia. 
Anar al contingut