Madrid

Els espectacles catalans acaparen les nominacions dels premis Max de teatre

El millor cinema espanyol ha cedit aquest dilluns el protagonisme al teatre. I és que, un dia després de la gala dels Goya, aquest migdia s'han fet públics els nominats a la desena edició dels premis Max de les Arts Escèniques, que es lliuraran a Bilbao el 16 d'abril. Un any més, el teatre català hi tindrà un paper especialment destacat.

Actualitzat
El musical "Antígona tiene un plan", amb onze nominacions, i els muntatges catalans "Peer Gynt" -amb vuit- i "La cabra o Qui és Sylvia?" -amb sis- són els que acaparen més candidatures a la propera edició dels Premis Max de les arts escèniques.

Una bona part de les nominacions de "Peer Gynt", dirigida per Calixto Bieito, són d'interpretació, entre les quals hi ha les de Mont Plans, Roser Camí, Boris Ruiz, Carles Canut o Mingo Ràfols.

"La cabra o Qui és Sylvia?" opta -entre d'altres- al millor espectacle teatral i al millor director i actor per Josep Maria Pou.

El teatre català serà present a la gala dels Max amb més obres. Per exemple, "Hamlet", que, amb cinc nominacions, aspira al premi a millor director per a Lluís Pasqual i al millor muntatge.

També destaquen les candidatures en l'apartat de dansa: l'espectacle de Marta Carrasco "J'arrive" ha aconseguit cinc nominacions, mentre que "La prima Chita", de la coreògrafa Sol Picó, en té tres.

Altres noms catalans que figuren a la llista de candidats són els actors Clara Segura, Eduard Fernàndez i Laia Marull, el musical "Mikado" i els compositors Carles Santos i Albert Guinovart.

Cal destacar també la presència entre els nominats d'altres espectacles com "Visitando al Sr. Green", "La felicitat", "La meva filla sóc jo" i "Black el payaso".

La "maduresa" dels premis

El president del Consell de Direcció de l'SGAE, Eduardo Bautista, ha assegurat que els Premis Max "entren en la maduresa i són els més importants de les arts escèniques". Tot i això, ha reconegut que els falta el "toc de glamur" que tenen els Goya, però ha reconegut que el fet d'arribar just després de l'entrega dels premis cinematogràfics propicia "la complicitat entre públic i autors".
Anar al contingut