Madrid

Els espanyols procedents de Japó no tenen cap símptoma de contaminació radioactiva

Un avió contractat pel govern per facilitar el retorn a Espanya els residents a Japó ha aterrat aquest migdia a la base aèria de Torrejón de Ardoz. A l'avió hi viatjaven 154 persones, de les quals 115 eren espanyols i familiars de primer grau.

Actualitzat
El Boeing 747 contractat pel govern que s'ha encarregat de recollir els passatgers a l'aeroport de Bangkok (Tailàndia) després d'haver-hi arribat amb una altre avió des del Japó, ha aterrat a la base aèria cap a les 14.30 hores.

Un funcionari diplomàtic de la Direcció General d'Afers Consulars ha acompanyat els passatgers, com ha informat el director general, Santiago Cabanas, que ha assegurat que els espanyols es troben "bé" i "estan molt satisfets" per poder tornar a Espanya.

A més dels 115 espanyols, també han viatjat en aquest vol 22 ciutadans belgues i 8 de brasilers, que des que han arribat a Madrid ja estan rebent les atencions de les seves ambaixades.

D'altra banda, el Ministeri de Sanitat, juntament amb el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), han posat en marxa un dispositiu de control radiològic al qual els viatgers s'han sotmès voluntàriament.

La directora de Salut Pública i Sanitat Exterior, Carmen Amela, ha confirmat que no s'han trobat símptomes de contaminació per radioactivitat en cap dels espanyols. "No hi ha cap risc", ha assegurat Amela des de la base aèria. Tot i això, 34 passatgers no han volgut sotmetre's a les proves, ja que eren voluntàries.

Martínez Olmos ha assegurat que ha posat a disposició dels viatgers un dispositiu mèdic que s'encarregaria d'atendre'ls en el cas que alguns viatgers presentessin símptomes de radiació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut