Madrid

Els espanyols donen l'esquena a la dieta mediterrània

Les dones i els més grans de 45 anys segueixen una dieta més equilibrada i saludable, segons la primera enquesta espanyola elaborada sobre les ingestes que s'han fet. L'estudi, que servirà de base per a les comparatives de la Unió Europea, constata que cada cop ens allunyem més de la dieta mediterrània. Entre les dades que evidencia l'estudi: només el 43% dels espanyols menja verdures cada dia i la majoria no mengen les tres peces de fruita al dia recomanades. L'estudi també conclou que un 30% dels espanyols mengen fora de casa diàriament i que un 46% no fa cap tipus d'activitat física.

Actualitzat
L'enquesta que ha fet l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició conclou que els espanyols donen l'esquena a la dieta mediterrània. L'estudi, que segueix una nova metodologia per adaptar-se als requeriments de la Unió Europea, confirma els resultats d'enquestes anteriors. Els joves segueixen una dieta menys equilibrada, però amb l'edat i l'aparició de malalties, els ciutadans milloren els seus hàbits. Així que els que segueixen una dieta més equilibrada i saludable són les dones i i els que tenen més de 45 anys. Una correcció que hauria de començar molt abans, segons el president de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària, Roberto Sabrido, per evitar tendències perilloses per a la salut, com l'obesitat.

L'estudi conclou també que un 46% dels espanyols no fa cap tipus d'activitat física; que només el 43% dels espanyols menja verdures cada dia o que la majoria no mengen les tres peces de fruita al dia recomanades. És més, es consumeixen més proteïnes i greixos i menys hidrats de carboni dels recomanables. L'estudi també conclou que un 30% dels espanyols mengen fora de casa diàriament.

En el llistat d'aliments que es mengen cada dia, hi ha en quart i cinquè lloc les begudes alcohòliques i els refrescos, per darrere de la llet, la fruita i els vegetals. Un altre resultat preocupant per l'Agència de Seguretat Alimentària.

L'estudi s'ha fet amb més de 3.000 enquestes a població d'entre 18 i 64 anys, i constata que no hi ha diferències significatives a cada regió. Tampoc el nivell de formació suposa canvis notables en la qualitat de la dieta.
Anar al contingut