Port-au-Prince

Els equips de rescat troben el cadàver de la funcionària de la UE Pilar Juárez, desapareguda a Haití

El cadàver de la funcionària espanyola de la Unió Europea Pilar Juárez, desapareguda a Haití, ha estat trobat pels equips de rescat. El Ministeri d'Afers Estrangers ja l'havia donada per morta per error fa uns dies. Ara, però, la família de la dona, de 53 anys, n'ha identificat el cos. És la quarta víctima mortal espanyola que ha causat el devastador terratrèmol a l'illa caribenya.

Actualitzat
La família de la funcionària espanyola de la Unió Europea desapareguda a Haití pel terratrèmol, Pilar Juárez Boal, de 53 anys, n'ha identificat el cadàver. La dona va desaparèixer en l'ensorrament de l'edifici de les Nacions Unides a Port-au-Prince, la capital de l'illa caribenya.

Fa uns dies, el Ministeri d'Afers Estrangers espanyol va anunciar que s'havia recuperat el seu cos d'entre la runa de la seu de les Nacions Unides a la capital, on Pilar Juárez hi hauria anat per participar en una reunió abans del sisme. La seva família es va indignar per l'error i el Ministeri es va disculpar.

A Haití continua el caos

A Haití, vuit dies després del terratrèmol, el gruix de les tasques d'emergència se centra en la distribució de l'ajuda, tot i que encara hi ha operacions puntuals de rescat que permeten trobar supervivents. El responsable d'Afers Humanitaris de l'ONU, John Holmes, ha xifrat en 250.000 les persones a les quals el Programa Mundial d'Aliments ha assistit els últims dies i ha confiat que el nombre continuarà augmentant.

Tot i que el caos encara regna al país i les rèpliques continuen atemorint la població, hi ha petits signes de represa de certa normalitat. Segons l'ONU, per exemple, els bancs comencen a tornar a operar i més de 2.000 membres de la policia han tornat a la feina. Les Nacions Unides, a més, donen feina a haitians per distribuir ajudes, i també hi comença a haver venedors ambulants de menjar, tot i que els elevats preus el fan inabastable per a molts veïns, la major part dels quals tampoc disposen de diners per comprar.

La seguretat als carrers també ha millorat, perquè la presència militar i policial és evident. De fet, els EUA han ordenat un nou reforçament de tropes, de manera que sumaran ja 16.000 efectius. El mateix han fet altres països. La policia brasilera, per exemple, ha enviat equips per ajudar l'haitiana a tornar a capturar els reclusos que van fugir de les presons aprofitant el caos del terratrèmol. També s'intenta reordenar l'aeroport, cosa que ha afectat la presència de periodistes que fins ara hi estaven acampats.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut