Mèxic

Els equips de rescat recuperen el cos d'una dona 60 quilòmetres riu avall d'on dimecres van naufragar el grup de catalans

Els equips de rescat mexicans que havien reprès la recerca al riu Gallinas aquest dissabte han trobat un altre cos a la zona on van desaparèixer els quatre catalans. De moment, l'estat del cadàver en dificulta la identificació i caldrà esperar el reconeixement dels familiars o les proves d'ADN per confirmar si es tracta d'una de les dues noies que encara continuen desaparegudes. El cos l'han trobat a uns 60 quilòmetres d'on va passar l'accident, en una zona de molt mal accés. La matinada de divendres a dissabte s'havia trobat el cos de Neus Terradas, de Cassà de la Selva. Al voltant d'un centenar d'efectius terrestres i aquàtics continuen treballant en cooperació amb els habitants de la zona que s'han ofert a participar en el rescat.

Actualitzat
Els equips de rescat mexicans han localitzat un altre cos que podria pertànyer a un dels tres catalans desapareguts al riu Gallinas, a Mèxic, concretament a una de les dues noies de Cassà de la Selva que encara continuen desaparegudes. La identitat de la víctima encara no ha pogut ser determinada i serà necessari esperar el reconeixement dels familiar o les proves d'ADN. Segons fonts de Protecció Civil el cos s'ha trobat en un lloc de difícil accés, a 60 quilòmetres d'on va passar el tràgic accident.

Els joves que encara continuen desapareguts són Núria Terradas, germana de la jove morta en l'accident, i Irene Carbó, totes dues de Cassà de la Selva. Les joves havien anat a Mèxic a visitar la víctima, que actualment vivia en aquest país becada per la universitat mexicana de Tampico. El tercer desaparegut és Francesc Espasa, de 26 anys i natural de Lleida, que era a Mèxic de vacances, després d'haver participat en un projecte de cooperació impulsat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Tots tenen edats compreses entre els 21 i els 26 anys.

A la barca que va bolcar també hi viatjaven dos estudiants més de la UPC, Bernat Palau i Aina Frau, que van aconseguir arribar sans i estalvis a la riba. Bernat Palau culpa el patró de la nau dels fets. Assegura que van anar al riu "enganyats" perquè el propietari de la llanxa i el guia van prometre als joves que els portarien a les cascades de Tamul, objectiu de la visita, per una ruta que no comportava perill. Tant el barquer com el guia estan detinguts.

Quan estaven arribant a l'altra riba "la barca va començar a girar sobre si mateixa i el barquer va saltar de l'embarcació, impulsant amb el seu salt la barca en direcció al centre del riu", ha explicat Palau. Ell i Aina Frau van aconseguir arribar fins a la riba però els altres ocupants van ser arrossegats pel corrent. Els supervivents viatjaran aquest diumenge a la capital mexicana per agafar un vol de tornada a casa.

L'Ajuntament de Cassà de la Selva ha decretat aquest dissabte un dia de dol oficial i les banderes del consistori onegen a mitja asta per la mort de la jove d'aquest municipi. L'alcalde de Cassà, Carles Casanova, ha explicat que els familiars de la víctima reben assistència psicològica per afrontar la tragèdia que estan vivint, i ha afegit que "no estan sols" perquè són molts els veïns i amics que els ajuden.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut