La tensió entre cristians i musulmans ja fa més de vint-i-quatre hores que dura.
La tensió entre cristians i musulmans ja fa més de vint-i-quatre hores que dura.
Jos / Nigèria

Els enfrontaments entre cristians i musulmans continuen a Nigèria

La violència religiosa continua a Nigèria. Grups armats de cristians i musulmans s'han tornat a enfrontar aquest diumenge a la ciutat de Jos, al centre del país, en una sèrie de revenges i contrarevenges. La policia parla d'almenys un mort.

Actualitzat
Els enfrontaments entre cristians i musulmans són habituals a la zona de Jos. De fet, almenys 500 persones han mort aquest any a la regió a causa de la violència religiosa. La situació semblava que s'havia calmat últimament, però els enfrontaments es van tornar a reactivar la nit de Nadal. Una cadena d'explosius, set en concret, de milicians musulmans contra la comunitat cristiana van deixar 32 morts i una setantena de ferits a la perifèria de Jos. Dues de les bombes s'havien col·locat prop d'un concorregut mercat on els ciutadans havien anat a fer les compres nadalenques d'última hora. La policia continua investigant l'autoria de l'acció terrorista i s'apunta a la possibilitat que els atacs podrien ser obra del grup islamista radical Boko Haram, però ningú l'ha reivindicat. Tot i això, aquest diumenge uns i altres han pres represàlies amb atacs bombes i enfrontaments.

A més, almenys sis persones més van morir al nord del país a causa d'uns atacs comesos contra dues esglésies. Es desconeix encara si aquests atacs tenen relació amb els portats a terme a Jos.
El president del país, Goodluck Jonathan, ja ha expressat que es trobaran i jutjaran els responsables. No obstant això, Jonathan està conduint una controvertida campanya de cara a les eleccions primàries del seu partit, previstes pel pròxim 13 de gener. Es creu, doncs, que els atacs són una reacció a la seva campanya. I és que la violència entre cristians i musulmans respon, a més d'odis interreligiosos, a enfrontaments polítics entre les dues comunitats.
Anar al contingut