Girona

Els Enderrocks surten de Barcelona per entronar Els Amics de les Arts i homenatjar Raimon

La gala, que per primera vegada s'ha fet a Girona, al Teatre Municipal, va incloure un homenatge a Raimon pels seus 50 anys de trajectòria i el retorn als escenaris del grup menorquí Ja T'ho Diré, que han encetat la gala amb una actuació precedida d'una gran ovació.

RedaccióActualitzat
Els Amics de les Arts, Txarango i Roger Mas, amb la Cobla Sant Jordi, són els grans triomfadors de la quinzena edició dels premis Enderrock 2013. La gala, que per primera vegada s'ha fet a Girona, al Teatre Municipal, va incloure un homenatge a Raimon pels seus 50 anys de trajectòria i el retorn als escenaris del grup menorquí Ja T'ho Diré, que han encetat la gala amb una actuació precedida d'una gran ovació.

També han actuat els premiats. Els Amics de les Arts han rebut quatre distincions: millor artista, millor lletra de cançó, millor videoclip i millor pàgina web. Txarango n'ha rebut tres: millor disc, millor directe i millor grup revelació. I Cesk Freixas, tres: millor grup, millor disc i millor directe en cançó d'autor.

En la categoria de folk, Roger Mas i la Cobla Sant Jordi han aconseguit conjuntament tres guardons com a millor artista, millor directe i millor cançó. Altres reconeixements han estat per a Andreu Rifé, Blaumut i Macaco per les seves cançons en llengua no catalana, el disc de Terratombats i la portada de Nyandú.

A la cita de Girona, hi han assistit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, al costat de l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut