Joaquim Gay, president de Foment del Treball
Joaquim Gay, president de Foment del Treball
Barcelona

Els empresaris temen que l'acte "Anem per feina" s'interpreti en clau política amb una declaració contra el procés sobiranista

La cimera empresarial convocada per Foment del Treball el dia 14 de febrer a Barcelona s'havia plantejat com un acte a favor de la unitat de les patronals catalanes. Però ara hi ha el temor que la trobada s'interpreti en clau política i acabi amb una declaració contra el procés sobiranista.

Catalunya RàdioActualitzat
La cimera empresarial convocada per Foment del Treball el dia 14 de febrer a Barcelona podria penjar d'un fil. El que s'havia plantejat com un acte a favor de la unitat de totes les patronals catalanes ha aixecat les suspicàcies d'algunes organitzacions d'empresaris, que temen que la trobada s'interpreti en clau política i acabi amb una declaració a favor de restablir el diàleg amb el govern espanyol i, per tant, en contra del procés sobiranista iniciat a Catalunya.

L'acte, encapçalat pel lema "Anem per feina", es presenta com una cimera constructiva per impulsar la unitat empresarial, promoure l'activitat econòmica i buscar mecanismes per sortir de la crisi. Però hi ha algunes organitzacions empresarials que temen que també s'hi incorpori un missatge polític, favorable a reconstruir els ponts de diàleg amb Espanya. Davant d'aquest dubte, les cambres de comerç de Catalunya s'esperen per confirmar-hi l'assistència.

Fonts pròximes a la junta directiva del Cercle d'Economia s'han limitat a dir que l'entitat no té per què assistir a la cimera donat que no és una organització empresarial. Les mateixes fonts confirmen que hi ha incertesa en el món econòmic sobre les conseqüències del procés sobiranista engegat a Catalunya, sobretot per part d'empreses amb un volum de negoci important a la resta d'Espanya. Tot i això, el Cercle creu que cal respectar sense fissures la legitimitat democràtica de l'agenda sobiranista del govern de Convergència i Unió.

La junta directiva de Foment del Treball es reunirà dilluns a la tarda per debatre si continua mantenint l'acte o si opta per ajornar-lo.
Anar al contingut