Pamplona

Els empresaris navarresos diuen que l'extorsió d'ETA no ha acabat i asseguren que aquest mes han rebut cartes

El president de la Confederació d'Empresaris de Navarra, José Manuel Ayesa, ha denunciat que diversos empresaris navarresos han rebut una nova remesa de cartes d'extorsió de la banda terrorista ETA durant la primera quinzena de juliol. Ayesa ha assegurat que les cartes estan datades del mes de juny i han estat rebudes pels empresaris navarresos al llarg de la primera quinzena de juliol. Segons ha explicat el president de la CEN, els empresaris encara no han presentat denúncia per aquests fets atès que s'estan analitzant les missives.

Actualitzat
Tot i això, Ayesa ja ha avançat que té "la certesa al cent per cent" que són cartes d'extorsió d'ETA i ha denunciat que "l'extorsió no acabarà" malgrat la declaració d'alto el foc feta pública per la banda terrorista el 22 de març.

Ayesa ha explicat que la nova remesa de cartes segueix la línia de les que ja van rebre els empresaris després de l'alto el foc i en les quals la banda "convidava a col·laborar" amb el denominat procés de pau, davant de les quals el president de la CEN ha apuntat que "són cartes d'extorsió en tota regla". No ha determinat, tot i això, el nombre de missives que componen aquesta nova remesa.

José Manuel Ayesa ha explicat que les cartes han estat redactades en els mateixos termes que les que van arribar també a empresaris navarresos a l'abril, setmanes després que entrés en vigor l'alto el foc.

El president de la CEN ha destacat que els empresaris navarresos "han tingut un protagonisme molt important denunciant aquests fets i sembla que en determinats sectors polítics això ha molestat", però ha subratllat que "les denúncies les hem fet sempre des de l'objectivitat".

Ayesa ha vaticinat, a més, que malgrat la treva "l'extorsió continuarà mentre la banda terrorista no es dissolgui" i ha recalcat que la patronal navarresa "es mantindrà ferma contra el xantatge terrorista".

Els empresaris navarresos van rebre per última vegada cartes d'extorsió a començaments del mes d'abril, segons ha informat el mateix Ayesa, que va comunicar també que un altre grup d'empresaris bascos havia rebut el mateix tipus de cartes al juny.

Anar al contingut