Barcelona

Els empresaris catalans comparteixen l'autocrítica del Cercle d'Economia

Les paraules del president del Cercle d'Economia, José Manuel Lara, que va demanar més ambició i menys victimisme als empresaris catalans, han tingut una bona acollida entre el col·lectiu. L'advocat Emilio Cuatrecasas, president de l'associació de directius APD, que agrupa dirigents d'unes 350 empreses de Catalunya, s'ha alineat amb les crítiques de Lara. També les comparteix el president de Repsol YPF, Antoni Brufau, que ha insistit sobretot que no es caigui en el pessimisme. Mentrestant, Josep Abad, president de Cecot, demana més coordinació d'empresaris i administracions.

Actualitzat

Des de l'APD asseguren que la bona fama que tradicionalment han tingut Catalunya i els seus empresaris s'està trencant, que s'està perdent prestigi i talent. Cuatrecasas ha advertit que "els grans cognoms, la gran majoria dels grans llinatges de finals de XIX i principis del XX, han desaparegut".

Davant d'això, l'associació ha animat les diverses organitzacions empresarials a treballar plegades per buscar solucions, i ha proposat, entre d'altres coses, professionalitzar la gestió de les empreses catalanes amb directius europeus, i crear noves societats d'inversió per evitar que Catalunya quedi a la perifèria econòmica.

També ha apostat per acabar amb la rivalitat Barcelona-Madrid i establir aliances entre empreses que tinguin una direcció federada, repartida entre les dues ciutats.

El president de Repsol YPF, Antoni Brufau, ha demanat als empresaris "menys seny" i ha dit que aquest seny "s'ha de convertir en risc, el risc en ambició i això ha de traduir-se en resultats positius".

Josep Abad, president de Cecot, ha reivindicat una major coordinació dels empresaris amb les administracions, amb l'argument que el sector públic té un pes important a Catalunya.

De la seva banda, el president de Pimec, Josep González, ha declarat que l'informe del Cercle d'Economia recull idees "que tots els empresaris ja havíem dit moltes vegades". Amb tot, considera que la de Lara és una autocrítica de les grans empreses i no de les pimes, que no són a qui corresponen aquestes iniciatives".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut