Els empresaris catalans busquen oportunitats als mercats del Marroc

Un grup d'empresaris catalans del sector agroalimentari han visitat el Marroc, acompanyats pel conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, per buscar oportunitats per entrar dins un mercat en expansió. Els directius de la Ferderació Avícola Catalana han pogut comprovar que el fet que productors i distribuïdors s'associïn és, per als empresaris, una manera de fer molt beneficiosa. Així, una empresa gestionada per una família marroquina però d'accionariat majoritari català, podria ser un model a seguir.
Els empresaris catalans busquen oportunitats als mercats del Marroc
Casablanca

Els empresaris catalans busquen oportunitats als mercats del Marroc

Un grup d'empresaris catalans del sector agroalimentari han visitat el Marroc, acompanyats pel conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, per buscar oportunitats per entrar dins un mercat en expansió. Els directius de la Ferderació Avícola Catalana han pogut comprovar que el fet que productors i distribuïdors s'associïn és, per als empresaris, una manera de fer molt beneficiosa. Així, una empresa gestionada per una família marroquina però d'accionariat majoritari català, podria ser un model a seguir.
Actualitzat
Una empresa del sector veterinari amb un accionista principal català, però gestionada per una família marroquina és un possible model a seguir per un grup d'empresaris catalans del sector agroalimentari que, juntament amb el conseller d'Agricultura, Josep Grau, han visitat el país aquesta setmana. Entre ells, els directius de la Federació Avícola Catalana, que han vist les peculiaritats del mercat local. La setmana passada, amb la festa del sacrifici tothom menjava xai i cap pollastre. Els avicultors catalans busquen oportunitats per entrar dins un mercat en expansió. El Marroc té cinc vegades més habitants que Catalunya, però produeix les mateixes tones de carn de pollastre, unes 255.000. Al Marroc, els productors i distribuïdors s'associen, i aquesta manera de fer, segons els empresaris catalans, és molt beneficiosa. L'empresari de Mugaca SA, una empresa que que vol construir un escorxador de xais per després, juntament amb l'associació de productors de xais més important del país, exportar-ne la sobreproducció, assegura que la relació entre els empresaris: "És una col·laboració, és un partenariat, és un treball conjunt. Ells tenen la producció i jo aporto la tècnica i el mercat exterior." Amb tot, però, encara són molts els avenços que ha de fer el Marroc perquè les inversions siguin rendibles. Per exemple, els empresaris agroalimentaris catalans s'han d'ajustar a la normativa europea per poder exportar, però, d'aquesta manera, perden competitivitat en un mercat interior menys regulat.