José Guillermo Zubia, secretari general de Confebask, a Ràdio Euskadi (Foto: Ràdio Euskadi)
José Guillermo Zubia ha parlat de les extorsions d'ETA en una entrevista a Ràdio Euskadi. (Foto: Ràdio Euskadi)
Bilbao

Els empresaris bascos confirmen que continuen rebent cartes d'extorsió d'ETA

El secretari general de la confederació empresarial basca Confebask, José Guillermo Zubia, ha confirmat en una entrevista a Ràdio Euskadi que hi ha empresaris bascos que han rebut cartes d'extorsió de la banda terrorista ETA "en dates recents". Per l'empresari, aquestes amenaces són incompatibles amb el possible inici d'un procés de pau al País Basc.

Actualitzat
En l'actualitat, hi hauria empresaris bascos que continuen rebent cartes d'amenaça i extorsió de la banda terrorista ETA. Així ho ha confirmat el secretari general de la confederació empresarial basca Cinfebask, José Guillermo Zubia, en una entrevista a Ràdio Euskadi.

Zubia ha qualificat de "sarcasme" que s'estigui parlant de la fi de l'activitat armada d'ETA i d'un possible inici de diàleg amb la banda per acabar amb el terrorisme a Espanya, quan els empresaris bascos continuen rebent cartes de xantatge que els exigeixen l'anomenat impost revolucionari.

Pel secretari general de Confebask "només que hi hagi una persona amenaçada ja ho està tot el conjunt de la societat". I ha demanat que se sigui "extremadament sensible amb la vulneració dels drets d'una persona que suposen les amenaces".

La denúncia d'aquestes amenaces d'ETA a empresaris bascos coincideix amb les últimes manifestacions de la banda terrorista i el seu entorn a favor d'un possible alto el foc i l'inici d'un procés de pau. El mediador internacional Brian Currin declarava no fa massa que "espera que hi hagi un alto el foc d'ETA abans de Nadal".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut