Els EMIV, els vehicles que "espien" la xarxa viària

Els equips mòbils d'informació viària circulen per les carreteres catalanes per captar possibles incidències i retencions

RedaccióActualitzat

Els EMIV són els equips mòbils d'informació viària que circulen per les carreteres catalanes per captar possibles incidències i retencions, sobretot els caps de setmana.

Els EMIV permeten arribar als trams on no hi ha dispositius fixos per reaccionar més ràpid en situacions conflictives, com ara les retencions per operacions sortida i tornada. 

 

La funció dels EMIV és oferir informació viària i, per tant, no tenen com a objectiu ni detectar infraccions ni sancionar. Ara bé, si fos necessari en cas d'accidents o conduccions que atempten contra la seguretat, es podria recórrer a la informació del vehicle per investigar les causes del sinistre o denunciar el conductor.

Podrien confondre's amb el vehicle de Google Maps per la càmera d'alta definició que porten instal·lada a sobre, però els distingeix el logotip del Servei Català de Trànsit (SCT). 

 

 

Trànsit disposa d'unes 500 càmeres fixes a la xarxa viària. Cristina Pou, subdirectora general de Gestió del Trànsit, assegura que necessiten poder arribar a tots els quilòmetres de cada carretera si és necessari 

"Els EMIV ens donen la visió en temps real sobre el funcionament del trànsit, les incidències i les retencions que es produeixen i ens ajuden també a reaccionar més ràpid"

 

Notícia relacionada: Setmana tràgica a les carreteres catalanes: 12 morts en accidents de trànsit

 

L'objectiu és que al Civicat puguin tenir imatges en temps real dels trams on hi sol haver retencions i incidències per poder gestionar el trànsit. 

Centre d'Informació Viària de Catalunya (Civicat)

Aquest centre que té com a principals objectius facilitar la mobilitat, informar els usuaris de l'estat del trànsit, gestionar els trams conflictius de la xarxa i millorar la seguretat viària.

 

A la sala principal del Civicat, abunden les pantalles, controlades les 24 hores dels 365 dies de l'any pels seus tècnics. 

Anar al contingut