Madrid

Els emigrants espanyols no podran votar en les eleccions municipals

La subcomissió del Congrés que estudia la reforma de la llei electoral ha acordat que els espanyols residents a l'estranger no puguin votar en les eleccions municipals. Els grups d'Izquierda Unida (IU) i Coalició Canària (CC) han expressat les seves reticències a la proposta, que es recollirà en un informe juntament amb altres aspectes de la llei que els partits proposen modificar. La intenció de la subcomissió és que aquests canvis ja estiguin en vigor abans dels propers comicis municipals del 2011.

Actualitzat
Els emigrants espanyols no podran votar en les eleccions municipals. Així ho va acordar aquest dimecres la subcomissió del Congrés que estudia la reforma de la llei electoral. La modificació acordada no afecta la resta de comicis i, per tant, els espanyols residents a l'estranger podran emetre el seu vot en el cas d'eleccions autonòmiques, al Congrés i al Senat, europees i en qualsevol referèndum que pugui convocar l'Estat.

La subcomissió entén que els espanyols residents a l'estranger han perdut la relació de veïnatge amb els seus llocs d'origen i precisament la mateixa la legislació electoral estableix que els alcaldes i regidors són escollits pels seus veïns. La reforma es basa per tant en aquest argument.

Una altra de les novetats acordades és que els emigrants puguin votar en una urna als consolats dels països on resideixen, a més de poder-ho fer també per correu com fins ara.
Anar al contingut