El Caire

Els egipcis diuen "sí" a la reforma de la Constitució, votada en referèndum

Un 77,2% dels egipcis han donat suport als canvis constitucionals proposats pel Consell Suprem de l'Exèrcit, segons han indicat els resultats del referèndum celebrat aquest diumenge. La Comissió Electoral d'Egipte ha anunciat el triomf del "sí" en el referèndum per modificar la Constitució, que ha tingut un 22,8% de vots en contra. L'anunci ha estat realitzat en una roda de premsa pel president de la Comissió Suprema Judicial per a la Supervisió del Referèndum Constitucional d'Egipte, Mohamed Ahmed Atiya.

Actualitzat
Amb aquests resultats els militars que van assumir el poder el passat 11 de febrer, després de la renúncia de Mubarak, hauran de decidir les dates per la celebració de les eleccions parlamentàries i presidencials, que apunten al setembre.

Tant els Germans Musulmans com sectors procedents del partit de l'enderrocat president Hosni Mubarak havien demanat el "sí", mentre que els reformistes havien advocat pel "no" a fi que es redactés una nova Constitució.

L'assistència a les urnes en la primera votació lliure en molts anys ha estat altíssima. Segons Atiya, 18.537.000 persones dels 45 milions de votants convocats han exercit el seu dret a vot; la participació ha estat del 41,19%.

També ha explicat que un total de 14.192.000 persones han votat a favor de la reforma parcial de la Carta Magna, mentre que 4 milions d'egipcis s'hi han mostrat en contra.
Anar al contingut