El primer petó del matrimoni del príncep Guillem i la princesa Caterina (Foto: Reuters)
Si els ducs de Cambridge tenen una filla, serà la futura reina d'Anglaterra. (Foto: Reuters)
Londres

Els ducs de Cambridge es querellen per la publicació de fotos de Caterina en "topless"

Les fotografies, que van ser preses fa unes setmanes mentre la duquessa prenia el sol a la regió francesa de la Provença per un paparazzi, van aparèixer divendres passat a la revista "Closer".

RedaccióActualitzat
El príncep Guillem d'Anglaterra i la seva dona Caterina han presentat una querella a França aquest dilluns per la publicació d'unes fotografies en què Caterina apareixia en "topless". Els ducs de Cambridge també pretenen prendre mesures per la via civil perquè es retiri l'edició de la revista francesa "Closer", que va imprimir les imatges.

Les fotografies, que van ser preses fa unes setmanes mentre la duquessa prenia el sol a la regió francesa de la Provença per un paparazzi i van aparèixer divendres passat a "Closer", han estat reproduïdes en diverses pàgines web estrangeres, al tabloide "Irish Daily Star" i, més recentment, a la revista italiana "Chi". Actualment, la parella està de visita a les illes Salomó.

Segons la cadena britànica BBC, en la querella no s'esmenta cap nom en concret. Si el tribunal francès dictés una ordre judicial, l'edició de "Closer" seria retirada dels punts de venda immediatament, però això només afectaria la distribució de les fotografies a França.

"Chi", que ha publicat una edició especial que inclou més de 20 pàgines amb les fotografies de la parella, s'ha defensat dient que ha exercit el seu dret a informar. La portada és una imatge de la duquessa de Cambridge amb el pit al descobert al costat d'un titular que diu: "La reina està nua!".

En un editorial, el director de la revista, Alfonso Signorini, ha afirmat que, segons la seva opinió, aquestes imatges són "normals i acords amb l'època actual". "Per què Kate Middleton, per ara duquessa de Cambridge però en el futur reina de Regne Unit, hauria de ser diferent d'altres noies de la seva edat?", ha plantejat.

Signorini ha destacat que aquesta "situació" ha ajudat a "renovar la monarquia anglesa, amb les seves obligacions i el seu rígid protocol". Segons la seva opinió, les fotos "no són especialment sensacionalistes" ni atempten contra la "dignitat" de la dona del príncep.

Tant "Closer" com "Chi" formen part de Mondadori, que és el grup editorial més gran d'Itàlia i està presidit per Marina Berlusconi, filla de l'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi.

Segons les lleis franceses, el tribunal podria ordenar que els ducs de Cambridge rebessin una generosa indemnització i condemnar el director de la publicació i el fotògraf a un any de presó.

Fins ara, cap diari britànic ha imprès les imatges. El "Daily Mail" ha indicat que li van oferir unes fotografies similars la setmana passada i les va rebutjar, mentre que "The Sun" ha dit que cap diari responsable "les tocaria ni encara que li paguessin".


Anar al contingut