Un dron porta una mostra d'uns laboratoris durant una exhibició a Suïssa
Barcelona

Els drons podran volar també en entorns urbans i durant la nit

La nova normativa que regula el vol d'aquestes aeronaus amplia el seu radi d'acció i el ventall d'aplicacions possibles

RedaccióActualitzat

Avui entra en vigor la nova normativa estatal d'ús de drons. A partir d'ara, aquestes aeronaus no tripulades podran volar a les ciutats i de nit, sempre que compleixin les mesures de seguretat. Fins ara, només podien volar de dia i en zones rurals allunyades de centres urbans.

El nou reglament amplia els usos que es pot donar als drons. Per exemple, es podran fer servir per a activitats urbanes com la neteja de gratacels, el control aeri del trànsit o la vigilància de costes. També podrien tenir usos sanitaris: els hospitals podrien fer-los sevir per transportar sang o material urgent per sobre de carrers de trànsit congestionat. 

 

 

Amb el nou reglament, els drons podran sobrevolar entorns urbans a una distància mínima de 50 metres en horitzontal dels edificis i les persones, i a una altura màxima de 120 metres. També es marca un pes màxim: els drons no podran pesar més de 10 quilos.

Des que l'any 2014 es va aprovar la primera llei que regulava els drons, al sector s'han creat prop de 3.000 empreses i s'han format més de 3.600 pilots. 

 

 

La normativa internacional exigeix que sempre hi hagi un pilot que porti el dron. Això allunya la possibilitat que empreses de transport com ara Amazon facin servir drons per fer les entregues de les mercaderies. La voluntat d'aquestes empreses és que tot el procés estigui automatitzat i, de moment, no estan disposats a tenir una plantilla de pilots de drons al seu càrrec.    

Anar al contingut