John Kerry, a l'Afganistan.
John Kerry, a l'Afganistan.
Kabul

Els dos candidats afganesos s'avenen a fer una revisió de vots de les presidencials

El secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, es reuneix amb els dos candidats a la presidència, que s'acusen mútuament de beneficiar-se de fraus a les urnes, i aconsegueix que es faci una auditoria dels vots emesos

RedaccióActualitzat

El secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, continua a Kabul la seva marató diplomàtica per intentar posar fi a la crisi política a l'Afganistan, que oposa els dos candidats a la presidència, Abdullah Abdullah i Ashraf Gani, i amenaça de sumir el país en el caos.

Ara, quan ja han passat més de tres setmanes de les eleccions, els dos candidats presidencials han acordat fer una auditoria de tots els vots dipositats a les urnes durant les eleccions fetes el 14 de juny a l'Afganistan. Un acord assolit amb la mediació del secretari d'Estat dels EUA, John Kerry. Tots dos candidats s'acusen mútuament de beneficiar-se de fraus a les urnes.

El procés de recompte dels vots de la segona volta electoral començarà d'aquí poc i durarà unes setmanes. El recompte estarà supervisat per l'OTAN, ha informat Kerry, que ha aparegut juntament amb Gani i Abdullah en una roda de premsa a Kabul.

El primer recompte de vots va donar guanyador el candidat Ashraf Ghani davant del seu oponent, Abdullah Abdullah, que va acusar Ghani de fer un cop contra el poble afganès.

L'encara president afganès, Hamid Karzai, ha acceptat endarrerir el traspàs de poder i la data d'investidura del seu successor, que havia de fer-se el 2 d'agost. Karzai deixa així temps per fer una auditoria completa dels vots abans de nomenar el seu successor. Hamid Karzai ha presidit l'Afganistan des que l'any 2001 es va fer fora els talibans del país.

Anar al contingut