Arribada als jutjats de Vilanova i la Geltrú de la dona detinguda per la mort d'un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona (ACN)
Arribada als jutjats de Vilanova i la Geltrú de la dona detinguda per la mort d'un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona (ACN)
Vilanova i la Geltrú

Presó per als dos agents de la Guàrdia Urbana acusats de l'homicidi d'un altre agent

A mesura que avanci la instrucció, es concretarà si se'ls acusa d'homicidi o bé d'assassinat

RedaccióActualitzat

La jutge ha decretat presó provisional i sense fiança pels dos agents de la Guàrdia Urbana acusats de la mort d'un altre agent, que va aparèixer cremat a la vora del pantà de Foix al maleter del seu cotxe. A mesura que avanci la instrucció es concretarà si se'ls acusa d'homicidi o bé d'assassinat. La magistrada ha acordat que els dos detinguts ingressin a presons diferents i en mòduls especials per la seva condició de policies.

Tots dos detinguts han passat aquest dimarts a disposició judicial al jutjat de Vilanova i la Geltrú. Els dos detinguts han respost totes les preguntes que els han formulat les parts personades a la causa. Per ordre judicial, no han coincidit en cap moment als calabossos dels jutjats.

A més de la declaració dels detinguts, aquest dimarts el jutjat també ha pres declaració a una testimoni de la qual no es tenia constància. La declaració d'aquesta testimoni ha endarrerit les declaracions dels acusats.

També s'ha realitzat una exploració psicològica de la detinguda per part dels metges forenses, mentre que del detingut no s'ha considerat necessari en cap moment.

Declaracions contradictòries

La dona, parella sentimental de la víctima, i l'altre agent s'haurien contradit en les declaracions que han dut a terme davant de la jutge. L'home no rebutjaria la seva participació en els fets, però sí que nega haver matat la víctima.

La dona detinguda ha arribat abans de les deu del matí als jutjats del Vendrell i ha començat a declarar passades les cinc de la tarda. L'agent presumptament implicada en la mort violenta de la seva parella ha declarat durant unes dues hores i mitja. La policia ha contestat tant al fiscal com al seu advocat, i també al lletrat de l'altre detingut.

Ha arribat dins d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra amb vidres negres després de passar una altra nit detinguda per presumpte homicidi a la comissaria de Sant Feliu de Llobregat.

Els dos detinguts compartien patrulla i sembla que, també, una relació íntima que, potser, va ser descoberta per la víctima. Des del moment que la van detenir, l'agent està expressament incomunicada de l'altre detingut i la magistrada ara també ha decidit que tampoc coincideixin als jutjats.

L'home ha estat traslladat a 4 Camins, en un bloc especial per a funcionaris.

Suspesos cautelarment

Rosa Maria Peral era la parella sentimental del guàrdia urbà que es va trobar cremat prop del pantà de Foix. Peral i l'altre detingut pel cas, Albert López, temps enrere havien mantingut una relació que, segons les hipòtesis dels Mossos, ara haurien reprès. Aquest migdia també ha declarat una testimoni sorpresa, de la qual no es tenia constància. El jutjat d'instrucció que porta el cas manté el secret de les actuacions i la investigació policial continua oberta.

L'Ajuntament de Barcelona, per la seva banda, ha anunciat que els obre un expedient i suspèn cautelarment tant la dona, de 33 anys, com l'home, de 36. El consistori també ha mostrat la preocupació pel dany que aquest cas fa a la imatge de la Guàrdia Urbana.

Pel que fa a la investigació del cas, pren força la hipòtesi que es podria tractar d'un crim passional, dins un triangle amorós. Els forenses hauran de determinar si unes lesions al coll de la víctima podrien indicar que va morir estrangulada, abans que se'n trobés el cos cremat al maleter del seu vehicle.

Per buscar pistes de si l'homicidi s'hagués pogut cometre al domicili que la detinguda compartia amb la seva parella, la policia va traslladar tot aquest diumenge la sospitosa a casa seva per fer-hi un registre. La dona no va denunciar la desaparició del seu company. Únicament en va penjar una foto al Facebook.

A més, els investigadors dels Mossos d'Esquadra van trobar una bona pista: els geolocalitzadors dels mòbils dels detinguts assenyalen la zona on es va trobar el vehicle del mort fa dues setmanes.

Precisament, la detinguda havia de testificar aquest dilluns per un cas de pornovenjança del qual va ser víctima per part d'un altre agent del cos, que ara és subinspector.

El segon detingut ja va ser condemnat per falta lleu per agredir un venedor ambulant el 2012, segons SOS Racisme. L'home va tenir diverses ferides i contusions. Segons recollia la sentència, va haver-hi "un excés en la conducta de l'agent", que va colpejar-lo de "manera gratuïta i innecessària". SOS Racisme informa que l'agent condemnat també estava implicat en un altre cas d'agressions i d'abusos policials.

Tant ell com la guàrdia urbana detinguda també es van veure involucrats en uns altres fets, el 2014, que van acabar amb la caiguda mortal, per un terraplè de 30 metres a Montjuïc, d'un altre venedor ambulant. Ella va dir que un venedor ambulant l'havia ferit a la cama amb un ganivet. En aquest cas, l'assumpte es va arxivar.

Alhora, l'agent cremat havia estat suspès de sou i feina per una suposada agressió a un motorista que s'havia saltat un control a la carretera de l'Arrabassada. Per aquells fets, va ser apartat del cos. Més tard, el motorista va retirar la denúncia contra ell i ara estava pendent de reincorporar-se a la feina.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut