Barcelona

Els docents que van aprovar les últimes oposicions però no van obtenir plaça tindran puntuació extra enguany

Els mestres o professors interins que l'any passat van aprovar les oposicions però que no van aconseguir una plaça se'ls atorgarà un mèrit a la convocatòria d'aquest any. És una de les novetats de les oposicions d'aquest any a les quals s'han inscrit 17.600 aspirants per a les 6.740 places que hi ha disponibles. Aquesta és la segona convocatòria de places de mestre més nombrosa, després de la de l'any passat. L'objectiu és reduir l'any 2010 el percentatge d'interins, que actualment és del 15%, fins al 8% que recomana la Unió Europea.

Actualitzat
Més de 17.500 persones s'han inscrit a les oposicions que el Departament d'Educació ha convocat per aquest estiu per cobrir un total de 6.740 places de funcionari docent. Una de les novetats de les oposicions d'aquest any és que els mestres o professors interins que l'any passat van aprovar les oposicions però que no van aconseguir una plaça se'ls atorgarà un mèrit a la convocatòria d'aquest any.

La convocatòria, que ha ampliat en 2.200 el nombre de llocs previstos inicialment per accelerar la reducció del percentatge d'interins, inclou places per als cossos de mestres, de professors d'Educació Secundària, de professors tècnics i de Formació Professional, de professors d'escoles oficials d'idiomes i de professors i de mestres d'arts plàstiques i disseny.

El cos al qual s'han inscrit més docents és el de mestres, amb un total d'11.924, més del doble que les places convocades (5.570), seguit de professors de Secundària, amb 2.556; professors tècnics de Formació Professional, amb 1.866, i professors d'escoles oficials d'idiomes, amb 792.

La convocatòria d'aquest estiu és la segona més nombrosa que es realitza a Catalunya en les últimes dues dècades, només superada per la de l'any passat, en què es van convocar 6.856 places d'educació Primària i Secundària, segons ha informat el Departament d'Educació.

L'objectiu d'aquestes oposicions és convocar 22.655 places per al cos docent funcionari entre el 2007 i el 2010 amb la voluntat de reduir més ràpidament el percentatge de docents interins a les escoles i instituts de Catalunya. De moment, amb la convocatòria de l'any passat, aquest percentatge s'ha reduït del 24% al 15%, i està previst que arribi al 8% a l'any 2010.

Aquest increment en l'oferta de places d'oposicions, també permetrà donar resposta a l'augment de la plantilla docent que hi ha hagut els últims anys i al gran nombre de jubilacions que es preveu per als pròxims cursos. En concret, la plantilla docent ha augmentat en 16.000 professors en els últims quatre cursos, mentre que es calcula que fins al curs 2010-2011 es jubilaran més de 7.000 mestres.
Anar al contingut