País Basc

Els dirigents del PP basc tanquen files amb Rajoy

Els principals dirigents del PP basc han fet pinya amb Mariano Rajoy després de l'anunci de María San Gil d'abandonar la direcció del partit. En les últimes hores ja han començat els moviments per buscar-ne un successor. Els noms que sonen amb més força són els dels líders del partit d'Àlaba i de Biscaia, Alfonso Alonso i Antonio Basagoiti. L'exalcade de Vitòria, Alfonso Alonso, ha reconegut que està en "la nòmina de cadidats" per substituir María San Gil, però ha dit que no té aquesta ambició.

Actualitzat

María San Gil ha anat avui al Parlament basc, mentre van sortint evidències que el seu partit a Euskadi no està donant suport al cop de porta que ha decidit donar. A l'encara líder del PP basc, se la veia avui amb expressió serena al seu escó, conscient que era el centre de totes les mirades a la cambra basca. I és que el d'avui pot ser l'últim ple al qual assisteixi abans d'abandonar la direcció del seu partit i el seu escó de parlamentària.

Mentrestant, ja es comença a preparar el congrés, també avançat a Euskadi al mes de juliol. Es parla del substitut de San Gil i sonen amb força els noms dels líders d'Àlaba i de Biscaia, Alfonso Alonso i Antonio Basagoiti.

Avui, el líder del PP a Àlaba, Alfonso Alonso, ha parlat a Ràdio Vitòria de la crisi. Ha reconegut que és a "la nòmina de candidats" però ha assegurat que no té aquesta ambició. "Confesso -ha dit- que no tinc aquesta ambició, que mai l'he tinguda i que per a mi tot això és una mica insòlit".

Després de ser alcalde de Vitòria entre el 1999 i el 2007, Alonso continua sent president del PP a Àlaba, però aquest any va renunciar al seu escó de regidor a l'Ajuntament per traslladar-se a Madrid com a portaveu adjunt al Congrés. Alonso ha tancat files amb Rajoy i ha dit que "si algú plantegés una alternativa, podria fer-ho, però el fet és que no hi ha alternativa. L'alternativa és Mario Rajoy, que és qui té la majoria dels suports".

Anar al contingut