El vicepresident Oriol Junqueras i la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, amb responsables de l'Institut Serrat i Bonastre de Barcelo…
El vicepresident Oriol Junqueras i la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, amb responsables de l'Institut Serrat i Bonastre de Barcelona (ACN)
Barcelona

Els directors d'escoles i instituts reclamen garanties jurídiques davant de l'1-O

Alguns directors de centres demanen que els cessin temporalment, mentre que la consellera insisteix que no s'han de preocupar

RedaccióActualitzat

Els directors de centres escolars han mostrat neguit davant els advertiments de la fiscalia i a pesar que la consellera d'Ensenyament va cessar el número 2 del departament per assumir el control de totes les escoles i descarregar-los de responsabilitats. Amb tot, demanen garanties jurídiques.

La fiscalia els va advertir que podien incórrer en un delicte de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics si permetien que diumenge es votés als centres dels quals són responsables. I tenen por. 

Isabel Sánchez, AXIA, Associació de Directius de l'Educació Pública de Catalunya:

"Nosaltres som responsables dels centres tots els dies de l'any, les 24 hores, i així ho assumim quan assumim el càrrec. Però entenem que tot i com està la situació en aquests moments, no tenim garanties d'aquesta protecció jurídica i, per això, demanem un acte administratiu que realment pugui garantir aquesta protecció."

Manuel Pulido, CCOO Educació:

"El govern és qui hauria d'haver pensat en la utilització que faria l'Estat de les  seves armes i el problema que tenim ara els empleats públics. És el govern a qui toca fer la proposta de com solucionar aquesta situació."

Creuen que la millor solució -com s'ha fet en altres àmbits- seria que la Generalitat els cessés temporalment del càrrec. El Departament d'Ensenyament els recorda que tota la responsabilitat recau en la consellera i, de moment, no han considerat aquesta mesura.

Per donar tranquil·litat, el vicepresident del govern i la consellera d'Ensenyament s'han reunit amb la direcció d'un institut per contrarestar la inquietud dels directors.

Oriol Junqueras, vicepresident del govern i conseller d'Economia i Hisenda:

"El que volem tots plegats és poder prendre aquesta mena de decisions amb les millor eines possibles, eines que decideixin els ciutadans de Catalunya, i és per això que tots estem compromesos amb aquest 1 d'octubre i amb el referèndum que celebrarem."

Clara Ponsatí, consellera d'Ensenyament:

"Volem transmetre que les escoles de Catalunya són escoles on s'educa la llibertat i són escoles on es practica la llibertat. I hem vingut avui per veure els mestres i donar-los tot el nostre suport."

Antoni Torres, director de l'Institut Serrat i Bonastre:

"Amb la seva visita ens han tranquil·litzat molt, sobretot com a director de centre m'han tranquil·litzat pel paper que he de fer durant aquests dies. I les famílies també estan al nostre costat."

Els instituts admeten que aquests dies s'estan vivint situacions de dubte i d'incertesa i que els equips directius transmeten missatges de calma a tota la comunitat educativa perquè consideren que l'atenció dels alumnes és la prioritat. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut