Vilafranca del Penedès

Els directius de Caixa Penedès defensen l'honradesa de l'entitat i treballaran per restituir-la

El nou president de Caixa Penedès, Albert Vancells, ha defensat l'honradesa de l'entitat després de l'escàndol dels plans de pensions milionaris que es van assignar l'expresident i altres exdirectius de la caixa. Ha assegurat que estan treballant per recuperar fins a l'últim euro i no descarten personar-se com a acusació particular si la fiscalia considera que hi ha indicis de criminalitat, per recuperar tot el que li correspongui dels més de 20 milions d'euros que els exdirectius tenien en plans de pensions. El Consell Comarcal demana que l'Obra Social es quedi a la comarca. Vancells ha assegurat que el gruix més important de la inversió es farà al Penedès.

RedaccióActualitzat
El nou president de Caixa Penedès, Albert Vancells, ha manifestat aquest dimarts "la reprovació més enèrgica" de la nova cúpula directiva de la caixa davant de l'actuació dels antics gestors, que van dimitir després que sortís a la llum que s'havien assignat plans de pensions milionaris en una altra entitat, i ha assegurat que se sent traït.

"Els membres del consell han estat enganyats. Jo el primer. Tenia confiança i m'han traït", ha assegurat Vancells en roda de premsa, que fins ara era vicepresident primer de l'entitat i ha ascendit a la presidència de manera provisional fins a la convocatòria de la pròxima assemblea general.

Vancells ha demanat disculpes a la societat catalana en general i molt particularment a la del Penedès per "aquest lamentable fet que embruta el nom i el prestigi d'aquesta entitat, forjat en gairebé cent anys d'història". "Ens sentim deutors de netejar aquesta taca de la millor manera possible, perquè la marca no surti perjudicada", ha afegit.

Vancells ha afirmat que s'han posat en marxa tots els mecanismes perquè Caixa Penedès, que forma part del SIP Banc Mare Nostrum juntament amb CajaMurcia, Caja Granada i Sa Nostra, pugui recuperar "els diners que, per dret, li correspon".

El nou director general de Caixa Penedès, Ricard Banquells, ha indicat que la Fiscalia Anticorrupció, que s'ha fet càrrec del cas, ha demanat informació a l'entitat, que es troba en fase de recopilació de documentació, i ha afirmat que la caixa no emprendrà mesures legals fins que la fiscalia hagi acabat la seva investigació per no entorpir el procés.

Banquells ha afirmat que en el supòsit que la fiscalia conclogués que hi ha indicis de criminalitat, la caixa té la intenció de presentar-se per donar suport a aquesta acció amb l'objectiu de "sancionar tot el que sigui sancionable i recuperar fins a l'últim euro".

Renovació del consell

Albert Vancells ha posat de manifest que el seu càrrec és temporal i que la seva única intenció és impulsar la renovació dels òrgans de la caixa per recuperar la confiança de la societat catalana i especialment dels veïns del Penedès.

"Aquesta cadira no la vull, no em correspon; correspon a algú del Penedès, algú que estimi el territori i que l'entengui. Tenim molt bona predisposició per reconduir la situació. Estem enmig d'una tempesta i intentarem portar la barca a bon port i fer el relleu amb tranquil·litat", ha sostingut.

Ha explicat que la intenció és "aprimar" els òrgans de govern de la caixa i nomenar el nou president com més aviat millor. El consell de la caixa ha convocat assemblea extraordinària per aquest dijous amb l'objectiu de ratificar el nomenament del nou director general, Ricard Banquells, i Vancells ha assenyalat que "si tot anés molt bé" es convocaria assemblea general a final de maig per nomenar el nou president.

Obra social

El president de Caixa Penedès ha reiterat que la intenció de l'entitat és aconseguir la "plena autonomia" de l'obra social, amb l'objectiu d'atendre les necessitats i promoure el creixement econòmic i la creació de llocs de treball en el territori del Penedès.

El president del Consell Comarcal de l'alt Penedès, Francesc Olivella, ha exigit que la caixa "mantingui l'arrelament a la comarca"; que l'obra social reverteixi directament al propi territori i que el consell tingui representativitat de la comarca a través dels ens locals.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut