Barcelona

Els diputats de CiU ensenyen català als immigrants

Els 48 diputats de CiU, encapçalats pel líder de la federació Artur Mas, 6 diputats de la federació al Congrés i 3 dirigents de CDC s'han "aparellat" amb immigrants de quinze països diferents per ensenyar-los català i afavorir la seva integració a Catalunya. Els polítics, cadascun amb la seva parella lingüística, s'han aplegat al Parlament en un acte solemne durant el qual Mas ha explicat que Catalunya vol ser "un país acollidor, però també vol seguir existint en un futur". És per això que el líder de la federació ha animat els catalanoparlants a seguir l'exemple dels seus diputats i a ensenyar català als nouvinguts. Les seves parelles lingüístiques provenen de països com ara el Senegal, el Pakistan, l'Argentina, Rússia i la Xina.

Actualitzat
La parella lingüística de Mas es diu Lam. Dirigeix un restaurant xinès de Barcelona i és el portaveu de l'Associació de Xinesos de Catalunya. Quedaran un cop a la setmana durant una hora i ja tenen programades deu sessions.

La del portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, és Omar Diatta, un estudiant de cinema senegalès que porta quatre anys vivint a Catalunya i que ja ha tingut altres parelles lingüístiques amb anterioritat. Es reuniran cada divendres i Pujol ja li ha fet saber que el portarà al Museu d'Història de Catalunya.

Pel que fa la parella del portaveu adjunt al Parlament, Josep Maria Pelegrí, és una periodista llatinoamericana, i la del secretari general adjunt de Convergència, Felip Puig, una panamenya de l'Associació Panamà-Catalunya.
Anar al contingut