Ciberatac als Mossos d'Esquadra
Ciberatac als Mossos d'Esquadra
Barcelona

Els detinguts pel ciberatac al Sindicat de Mossos d'Esquadra, en llibertat amb càrrecs

La parella detinguda a Sants nega davant el jutge que pirategés el servidor de l'organització policial

RedaccióActualitzat

Els detinguts com a presumptes autors del ciberatac al Sindicat de Mossos d'Esquadra van quedar en llibertat amb càrrecs aquest dijous per un delicte de descobriment i revelació de secrets i danys en equips informàtics, segons fonts properes a la investigació.

El jutge també atribueix a l'home detingut a Sants, a Barcelona, un delicte de falsedat documental. La parella que dimarts va ser detinguda a Barcelona va negar davant el jutge que pirategés el servidor del SME.

Les quatre persones per ara relacionades amb el ciberatac són una parella que els Mossos van detenir a Sants dimarts; un home que va ser detingut a Salamanca per la policia espanyola i una quarta persona que es va presentar voluntàriament dijous a la comissaria de les Corts després de saber que l'estaven buscant.

L'home que va ser detingut a Sants va negar que hagués col·laborat amb ningú per robar cap tipus d'informació. També va afirmar que té coneixements de pirateig informàtic com a afició, però no per fer mal als altres.

La detinguda va explicar que només tenia coneixements d'informàtica d'usuari avançat i que el servidor que tenien a casa, amb el servei Proxy, que fa d'intermediari, només l'utilitza per descarregar fotos i pel·lícules.

L'home, l'utilitza de vegades per connectar-se quan hi ha pàgines web bloquejades i va assegurar que és d'ús personal.

Un atac informàtic al Sindicat de Mossos divulga dades personals de més de 5.600 agents

A la mitjanit del 17 al 18 de maig de l'any passat, la web del SME va rebre un ciberatac perpetrat per un pirata informàtic anomenat Anonymous, que es va descarregar un arxiu amb les dades personals de més de 5.600 agents, amb els noms, adreces, telèfons, DNI, número de TIP i comptes bancaris.

La informació va ser divulgada a través de Twitter i del perfil del SME, que va ser piratejat i s'hi van publicar fotografies d'Esther Quintana, de la reducció policial que va acabar amb la mort de Juan Andrés Benítez i del documental "Ciutat Morta", entre altres.

Els responsables de l'atac van publicar un comunicat fals criticant l'actuació policial en aquests casos i anunciant la refundació del SME com a sindicat dels "drets humans".

Per la seva banda, el sindicat USPAC, personat en la causa com a acusació popular, considera que les proves tenen poca càrrega i que per això se'ls ha deixat en llibertat.

També lamenta que la quarta persona implicada no fos detinguda dimarts, perquè va poder destruir proves. A més, USPAC critica que la Direcció General de la Policia hagi "publicitat" les detencions i retreu que això hagi pogut posar en perill la investigació.

Anar al contingut