Material confiscat als detinguts per tràfic de drogues. (Foto: ACN)
Material confiscat als detinguts. (Foto: ACN)
Barcelona

Els detinguts en l'operació contra el tràfic de drogues es feien passar per policies per robar altres narcotraficants

L'operació policial contra el tràfic de drogues d'aquesta setmana se salda amb 24 detinguts, 15 dels quals ja són a presó

RedaccióActualitzat

L'operació policial contra el tràfic de drogues que han portat a terme els Mossos d'Esquadra aquesta setmana a l'àrea metropolitana de Barcelona i també a Tarragona s'ha saldat amb 24 detinguts, 15 dels quals ja són a la presó. Estan acusats de tràfic de drogues, robatori amb violència, estafa, extorsió, usurpació de funcions públiques i pertinença a organització criminal. Entre els detinguts hi ha dos agents del cos dels Mossos i un policia local.

Els detinguts estan acusats de simular operatius policials per robar la droga a altres grups de narcotraficants del sud de l'estat espanyol. Segons la investigació, els espiaven i, quan rebien algun carregament, els assaltaven i els prenien la droga que després revenien a altres traficants. En aquestes operacions policials simulades participaven fins a 14 persones, feien servir uniformes policials, llums de vehicles policials i credencials falsificades.

Els Mossos d'Esquadra han estat més de mig any investigant-los, des que el novembre passat van localitzar un vehicle robat, amb 120 quilos d'haixix al maleter, en un pàrquing de Barcelona. Es van fer escorcolls a Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Mollet del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Gavà i Tarragona. Al maig, en col·laboració amb la Guàrdia Civil de Cadis, es va intervenir a la banda més de 1.230 quilos d'haixix, que se sumen als 300 que ja s'havien localitzat durant la investigació.

A banda del tràfic de drogues, segons els Mossos, el grup es dedicava al robatori de cotxes de gamma alta, a la importació irregular de vehicles d'Alemanya i als robatoris en comerços pel mètode de l'encastament.

Anar al contingut