Una de les imatges que apareixen a l'atestat de la Guàrdia Civil
Una de les imatges que apareixen a l'atestat de la Guàrdia Civil

Els detalls de l'ampli atestat de la Guàrdia Civil per ampliar la causa per rebel·lió

L'informe enviat al jutge Llarena identifica un mosso i membres d'ERC que eren al pavelló de Sant Julià de Ramis l'1-O i inclou la relació dels "escraches" al cos o contingut de l'agenda personal de l'exsecretari d'Economia

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha remès al jutge del Suprem Pablo Llarena els annexos de l'atestat que assenyala les manifestacions de la Diada d'aquests últims anys com a germen d'odi a l'Estat espanyol i apunten a una trentena de persones com constructors de la independència. Els annexos són més de 400 pàgines, que poden servir de base per ampliar la causa per rebel·lió.

El document recull, entre altres, imatges de l'1 d'octubre, entre les quals identifica un mosso i membres d'ERC que eren al pavelló de Sant Julià de Ramis, on Carles Puigdemont havia de votar l'1-O. 

 

El document analitza els objectius tant de l'Assemblea Nacional Catalana com d'Òmnium Cultural i fa una descripció de què són aquestes entitats. 

"La Asociación de Municipios por la Independencia es una organización que agrupa las entidades locales de cargos electos (ayuntamientos, comarcas, diputaciones y otros) con el fin de defender la independencia de Cataluña. La entidad fue constituida oficialmente el 14 de diciembre de 2011 en Vich."

Hi consta el full de ruta de l'ANC del març del 2017 amb les "possibles tàctiques per aconseguir la independència de Catalunya". També es transcriuen les intervencions que Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i la cupaire Mireia Boya van fer durant les mobilitzacions del 20 de setembre davant del Departament d'Economia, en protesta pels escorcolls. D'aquesta concentració se n'identifiquen diversos participants, principalment personalitats polítiques

 

A més, fa la relació de membres de les direccions d'aquestes entitats, amb noms, fotografies i correus electrònics. A més, s'hi inclou un document titulat "Informe sobre jurídic sobre l'actuació dels mossos en el procés cap a la independència i possibles incidències penals".

 

També fa una relació dels "escraches" al cos, recull la llista dels Comitès de Defensa del Referèndum (CDR) i les possibles vinculacions amb els partits polítics o el contingut de l'agenda personal de l'exsecretari general de Vicepresidència, Josep Maria Jové.

A l'informe apareixen nombrosos tuits i captures d'imatges de televisió, entre els quals del reportatge "Els dies clau", del programa "30 minuts".

La Guàrdia Civil assenyala en l'atestat més d'una trentena de persones com a suposades responsables de la construcció de la independència de Catalunya. La Guàrdia Civil situa Puigdemont i Junqueras en primera línia, però també apunta directament a  Marta Rovira, Anna Gabriel i Artur Mas entre molts altres i diu que té provat que el govern de la Generalitat va fer una despesa de més de mig milió d'euros en el procés.

La Guàrdia Civil també assenyala les manifestacions de la Diada d'aquests últims anys com a germen d'odi a l'Estat espanyol.  

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut