Washington

Els demòcrates demanen que els EUA comencin la retirada de les tropes de l'Iraq abans de sis mesos

Després de guanyar les eleccions legislatives, els demòcrates ja han començat a demanar canvis en la política de George Bush. Diversos líders del Partit Demòcrata nord-americà han demanat que el govern comenci a retirar les seves tropes de l'Iraq en un termini "d'entre quatre i sis mesos", però la Casa Blanca s'ha negat a posar data al replegament. El portaveu d'aquesta petició ha estat el senador Carl Levin en una entrevista a la televisió nord-americana, en què ha afirmat que "la primera feina és canviar la direcció de la política a l'Iraq".

Actualitzat
La política de mantenir a l'Iraq el mateix rumb que fins ara "no és viable, donats els resultats de les eleccions i la composició del Congrés", ha afirmat Levin, que ha dit que enviarà una altra vegada a la cambra alta un projecte de resolució per a la retirada de les tropes. Aquesta resolució no seria vinculant, però si s'aprova, suposaria una pressió perquè el president Bush acceptés la retirada gradual dels soldats.

De moment, però, les protestes dels demòcrates han tingut poc efecte a la Casa Blanca. Des del gener, però, la seva veu adquirirà més pes ja que el senador Levin previsiblement presidirà el Comitè de les Forces Armades del Senat i Joseph Biden, el de Relacions Exteriors.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut