Salt

Els delictes contra la propietat a Salt es redueixen un 25% amb els reforços policials

Els delictes contra la propietat a Salt, que van motivar els incidents del febrer passat amb brots de tensió entre veïns i immigrants, s'han reduït de gener a març un 25% respecte al primer trimestre de l'any anterior. La policia ho atribueix a l'augment d'un 40% de les detencions.

Actualitzat
El clima d'inseguretat a Salt no es correspon amb les dades oficials. Els primers tres mesos d'enguany, les denúncies per robatoris i estrebades al municipi s'han reduït una quarta part respecte al mateix període de l'any passat. Aquestes dades s'han fet públiques durant la presentació de l'activitat de les diferents policies locals de la demarcació de Girona durant el 2009.

Iolanda Pineda, alcaldessa de Salt, justifica el descens tant per la reorganització d'efectius de la policia local per incidir en el torn de tarda-nit com en una presència de Mossos més alta, que s'ha reforçat després dels incidents del febrer.

"Ara els ciutadans comencen a notar aquesta millora en la sensació d'inseguretat, cosa que costa molt, perquè s'instaura ràpidament a la població, però crec que estem en el bon camí", ha manifestat Pineda, que també ha destacat la tasca de diàleg amb les associacions de veïns, federació de comerciants i entitats d'immigrants que derivarà d'aquí a uns mesos en la creació de l'anomenada "taula per a la convivència".

Anar al contingut