Pla general de dos bombers treballant per apagar un contenidor amb restes de pinyolada. Imatge del 13 de novembre de 2017. (horitzontal)
Pla general de dos bombers treballant per apagar un contenidor amb restes de pinyolada. Imatge del 13 de novembre de 2017. (horitzontal)

Els danys per l'incendi a la Cooperativa de Santa Bàrbara obligaran a paralitzar uns dies l'entrada d'olives

Actualitzat

ACN Santa Bàrbara.-L'incendi que ha afectat aquest dilluns a la matinada una part de les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara (Montsià) obligarà l'entitat a paralitzar l'entrada d'olives durant uns quatre o cinc dies per efectuar les reparacions necessàries. El foc s'ha declarat en la zona on es dipositen les fulles que es destrien de les olives i, ajudat pel fort vent a la zona, s'ha estès a la nau de 200 metres quadrats del costat, afectant també les cintes transportadores, canonades i motors així com restes de pinyolada. No s'han hagut de lamentar ferits. El president de l'entitat, Jaume Roé, ha apuntat que, malgrat haver evitat que les flames arribessin a la nau del molí i als dipòsits d'oli, la zona de recepció i neteja d'olives ha quedat força afectada. Per garantir que els socis puguin continuar aportant la seva collita en un moment àlgid de la campanya, la Cooperativa ha contactat amb altres entitats de la zona, com Soldebre i la Sènia, perquè puguin rebre el fruit dels pagesos de Santa Bàrbara.

Els bombers, que han destinat fins a nou dotacions, han acabat controlant l'incendi cap un quart i mig de nou del matí i, posteriorment, han remullat les restes vegetals i de pinyolada acumulades per evitar que pugui produir-se una revifalla amb el fort vent.

Anar al contingut