Madrid

Els cuidadors de persones molt dependents rebran 560 euros al mes si són familiars i 1.000 si són professionals

Es comencen a conèixer quines seran les ajudes concretes que s'atorgaran per la llei de dependència. El ministre de Treball, Jesús Caldera, ha quantificat el sou que rebran les persones que optin per ser ells els cuidadors principals del seu familiar. Serà de 561 euros al mes, i hauran d'estar donats d'alta a la Seguretat Social. Aquesta via, però, s'aplicarà en casos excepcionals perquè la intenció del Ministeri és que, en la majoria dels casos, es contractin serveis com residències o assistència a domicili per part de professionals. Per pagar aquests serveis, Caldera ha parlat d'uns mil euros mensuals.

Actualitzat
La llei de dependència estableix un nou dret de ciutadania: el de les persones grans o amb discapacitat que no es poden valer per si mateixes a ser ateses pels poders públics. Amb aquest objectiu es crea el sistema de dependència, a través del qual, les persones amb dependència tindran garantit l'accés als serveis socials -ajuda a domicili, centres de dia, teleassistència, places residencials- i prestacions econòmiques -per al cuidador familiar o per a l'assistent personal-.

Falten per saber alguns detalls concrets de la llei, entre ells el sou que rebran les persones que cuidin familiars amb molta dependència. Aquesta incògnita l'ha aclarit avui el ministre del ram, Jesús Caldera, durant una visita a una residència de la tercera edat a Moratalaz. Allà ha anunciat que les persones que optin per ser els cuidadors principals dels seus familiars dependents rebran 561 euros mensuals i hauran d'estar donats d'alta de la Seguretat Social, cosa que els donarà dret a rebre la pensió corresponent. La quantia definitiva que rebrà cada cuidador estarà determinada pel grau i nivell de dependència.

A més, Caldera també ha anunciat que el 2007 les administracions dedicaran de mitjana 1.014 euros mensuals per a cada persona amb una dependència greu.

El govern espanyol i les comunitats cofinançaran les prestacions, tal com estableix la llei de dependència. Aquestes mesures es debatran en el pròxim Consell Territorial de Dependència.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut