Madrid

Els crítics del PSOE aniran al comitè federal per dir que la seva convocatòria no és legal

Teresa Cunillera, membre del comitè federal del PSOE, acusa els crítics de no voler pactar i assegura que "no s'ha plantejat en cap comitè federal la possibilitat de l'abstenció en la investidura"

RedaccióActualitzat

La guerra interna del PSOE no s'atura el dia abans del comitè federal. El sector crític ha anunciat que aquest dissabte qüestionarà la legalitat de la convocatòria d'aquest comitè federal, una reunió que el líder del partit, Pedro Sánchez, va fixar amb l'objectiu d'aprovar primàries el 23 d'octubre i congrés el 12 i 13 de novembre. Sánchez resisteix les envestides però els crítics no cedeixen i exigeixen una reunió de la comissió de garanties del partit amb la intenció de fer plegar el secretari general.

El portaveu dels rebels, el diputat andalús Antonio Pradas, ha dit a RNE que una executiva que consideren dissolta no pot convocar el comitè federal: "Caldrà veure al principi del comitè les qüestions de forma. Els companys hi aniran per expressar la seva gran preocupació pel futur del partit". A més, Pradas diu que "deixin que es reuneixi la comissió de garanties".

El diputat ha tornat a acusar els partidaris de Sánchez de tenir "segrestada la voluntat" d'aquesta comissió, l'òrgan competent per decidir els conflictes interns. Pradas ha confirmat que pensa anar al comitè federal: "Estaré per allà. A veure on em deixen estar. Entenc que els que continuen a l'executiva tampoc hi han d'estar, perquè està dissolta."

Aquest dijous, la presidenta andalusa, Susana Díaz, líder a l'ombra del sector crític, va convocar els seus a Sevilla i es va oferir per "cosir", va dir literalment, un PSOE del tot dividit.

 

 

Cunillera carrega contra els crítics

A Catalunya, una de les veus que s'han sentit aquest divendres és la de Teresa Cunillera, membre del comitè federal del PSOE. En una entrevista a "Els matins" de TV3, Cunillera ha demanat disculpes als ciutadans per tot el que està passant i ha dit que Sánchez va ser escollit per la militància "i la seva revocació està també ens mans dels militants". 

Cunillera ha acusat els crítics de no voler pactar i els ha retret que no se centren en "la qüestió principal", que és "que el PSOE ha de saber si vol fer president Rajoy o buscar alguna altra opció".

"No he vist en cap reunió del comitè federal plantejar la possibilitat de l'abstenció en la investidura."

Per la seva banda, Eduardo Madina, que en el seu moment li va disputar el lideratge de la formació a Sánchez, ha assegurat en una entrevista radiofònica que votarà "no" a la proposta de l'actual direcció de fer primàries a l'octubre i congrés extraordinari al novembre. Ell aposta, ha afegit, per una gestora.

I sobre l'alternativa que vol intentar Sánchez, ha assegurat:

"Amb 85 diputats i nou forces no es pot formar govern."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut