Al-Assad posa condicions a la treva pactada entre Putin i Obama (Reuters)
Al-Assad posa condicions a la treva pactada entre Putin i Obama (Reuters)

Els cosins de Bashar al-Assad, als "papers de Panamà"

Els germans Makhlouf controlen desenes d'empreses sirianes i amaguen el seu capital a través de societats pantalla muntades per Mossack Fonseca

RedaccióActualitzat
Els "papers de Panamà" poden portar molts problemes al règim de Bashar al-Assad, que controla Síria amb mà de ferro. Molt desconeguts fora de Síria, els cosins germans d'Al-Assad Rami i Hafez Makhlouf controlen bona part de l'economia siriana a través d'empreses de telefonia mòbil, turisme, televisió, banca, tabac i negocis immobiliaris, entre altres.

El 2011, el "Financial Times" va arribar a afirmar que els dos germans controlaven més de la meitat de l'economia siriana. A través dels documents de Mossack Fonseca, ara s'ha descobert una xarxa de companyies pantalla i comptes bancaris en paradisos fiscals que pertanyen a les empreses dels Makhlouf que els ajudarien a amagar diners.

Des de l'esclat de la guerra i les sancions i els embargaments imposats pels Estats Units i la Unió Europea, els Makhlouf haurien intensificat aquesta xarxa per impedir que els moviments de capital fossin detectats. Ara, l'oposició siriana creu que podrà localitzar i immobilitzar milers de milions de dòlars que considera que la família d'Al-Assad ha robat.
 
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut