Madrid

Els coordinadors de trasplantaments rebran al mòbil les dades dels possibles donants

Els professionals sanitaris responsables dels trasplantaments d'òrgans estrenen un nou sistema de comunicació per valorar la idoneïtat dels òrgans d'un possible donant. Fins ara rebien la informació a través d'una trucada telefònica. Amb el nou sistema rebran totes les dades a la pantalla del telèfon mòbil, fet que "minimitza el risc d'errors en la transmissió d'informació, especialment en el grup sanguini, que és fonamental per evitar el rebuig", ha assegurat el secretari general de Sanitat, José Martínez Olmos.

Actualitzat
La rapidesa és vital en el procés del trasplantament d'un òrgan i cada segon guanyat compta. Per agilitzar-lo al màxim, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han posat en marxa un nou sistema de comunicació.

A partir d'ara, els coordinadors de trasplantaments rebran totes les dades sobre un possible donant directament a la pantalla del mòbil. El secretari general de Sanitat, José Martínez Olmos, ha explicat que "amb aquest sistema el que es produeix és la disponibilitat automàtica i immediata d'una informació que fins ara s'havia de transmetre telefònicament. En aquest cas, serà una informació 'on-line' i immediata". Això fa que es minimitzi el risc d'errors en la transmissió d'informació, especialment en el grup sanguini, que és fonamental per evitar el rebuig".
Anar al contingut