Madrid

Els contribuents declaren 124.000 milions d'euros a l'estranger en tres anys

RedaccióActualitzat

Tres anys després de l'amnistia fiscal, una part dels recursos que els ciutadans espanyols havien col·locat a l'estranger continuen fora, però Hisenda ja en disposa de la informació. Només aquest 2015 han aflorat 14.000 milions d'euros, segons ha fet públic aquest dijous. Això significa que des de que es va executar la mesura, el 2013, s'han declarat 124.000 milions d'euros.

Aquests diners en tot tipus d'actius corresponen a les declaracions que han presentat 195.000 persones. Els mateixos titulars dels comptes, inversors i propietaris d'immobles han fet arribat la informació de manera voluntària. Molts s'han acollit primer a l'amnistia fiscal i després a una declaració dels seus béns.

El nombre més important de béns es van declarar el primer any i va superar els 89.000 milions d'euros. L'any passat encara se'n van declarar més de 20.000 milions i, des que va començar l'any, ja s'han superat els 14.000 milions. La major part dels béns declarats aquest any corresponen a fons d'inversió, accions i assegurances. En aquests productes hi ha prop de 10.900 milions. En comptes bancaris s'han declarat 2.700 milions i 700 més corresponen al valor d'immobles.

D'altra banda, més de 7.000 contribuents estan sent investigats per no haver declarat les seves possessions fora d'Espanya o haver-ho fet de manera errònia.

L'Agència Tributària destaca que l'increment del control del patrimoni a l'estranger per l'intercanvi d'informació tributària internacional indueix cada cop un nombre més gran de contribuents a complir la seva obligació, de manera que es continuen rebent declaracions fora de termini per evitar les sancions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut