Barcelona

Els contractes eventuals per la campanya de Nadal cauen un 20%

Coincidint amb la campanya nadalenca, els comerços acostumen a reforçar les plantilles. Com a conseqüència de la crisi, però, aquest any el sector ha hagut de reduir els contractes eventuals per aquestes dates. En concret els contractes temporals han caigut un 20% aquest Nadal.

Actualitzat
Les festes nadalenques són dies de compres, i els comerços no donen l'abast. És per això que per fer front a l'increment de la feina acostumen a contractar reforços. No obstant això, la crisi també ha afectat aquest any els contractes eventuals nadalencs. El sector ha contractat menys personal que en anys anteriors, concretament un 20% menys, especialment els petits comerços, que prefereixen anar de bòlit uns dies abans que no els surtin els comptes.

A més, la conjuntura econòmica també ha fet variar el perfil de l'aspirant. Si abans els que buscaven feina per aquestes dates eren sobretot els estudiants, ara hi ha un col·lectiu molt gran de gent parada, i sovint massa format per les feines que s'ofereixen, que busca una feina, encara que sigui eventual.

Tot i això, si abans la campanya de Nadal durava un parell de mesos, ara es concentra bàsicament en els dies anteriors a les festes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut