Teheran

Els conservadors d'Ahmadinejad guanyen les eleccions de l'Iran

A l'Iran els resultats definitius de les eleccions legislatives confirmen el domini, al Parlament, dels conservadors aliats amb el president Mahmud Ahmadinejad. Els ultraconservadors han obtingut el 71% dels vots, que es tradueixen en 120 escons. L'oposició, que es queixa que el Consell dels Guardians de la Revolució ha vetat molts candidats, només n'ha pogut aconseguir 46. La participació s'ha xifrat en un 65%. Les autoritats iranianes havien fet una crida a anar a les urnes com un desafiament als Estats Units i la resta de països occcidentals, que consideren els seus enemics.

Actualitzat
Els conservadors han estat els grans vencedors a les eleccions legislatives celebrades a l'Iran, on han aconseguit el 71% dels escons en joc al nou parlament. Els aliats naturals del president Mahmud Ahmadinejad lideraran clarament el Parlament iranià amb 120 escons, per 46 que han anat a parar a mans de l'oposició.

Les eleccions han estat molt qüestionades per l'oposició, bona part de la qual no s'hi ha pogut presentar. Molts dels rivals reformistes d'Ahmadinejad, que busquen un canvi polític i social i intentaven capitalitzar el descontentament públic amb una inflació que arriba al 19%, no van poder presentar-se perquè el Consell de Guardians de la Revolució els ho va impedir.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut