Els consellers cessats pel 155 abans de declarar a l'Audiència Nacional
Els consellers cessats pel 155 abans de declarar a l'Audiència Nacional
Madrid

Els consellers cessats a la presó i els Jordis declararan al Suprem divendres al matí

El magistrat Llarena els podria deixar en llibertat, de manera que podrien participar en la campanya electoral

RedaccióActualitzat

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha citat a declarar divendres a dos quarts de deu del matí els consellers destituïts a la presó -Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Dolors Bassa i Meritxell Borràs- i també el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, tots dos empresonats.

El jutge assegura a l'escrit que els cita en vista que tots ells, que estan situació de presó provisional sense fiança, han demanat que es revisi la seva situació personal. Llarena podria, doncs, deixar-los en llibertat sota fiança. D'aquesta manera, podrien participar a la campanya electoral que comença dimarts.

Els advocats de Junqueras, Romeva, Mundó, Bassa, Turull, Rull, Forn, Borràs, Sànchez i Cuixart han presentat escrits en què accepten, tot i discrepar-ne, l'article 155. Els que són candidats el 21D al·leguen, a més, que volen participar en les eleccions en les mateixes condicions que els seus rivals i argumenten que aquesta participació també fa que no hi hagi risc de fuga.

Recordem que Junqueras i els set consellers cessats estan empresonats des del 2 de novembre a les presons d'Estremera (en el cas dels homes) i d'Alcalá-Meco (les dones). En el cas de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, estan privats de llibertat a Soto del Real des del 16 d'octubre.

Llarena va assumir divendres passat la causa contra el govern i els Jordis, que, fins llavors, s'instruïa a l'Audiència Nacional. En canvi, Lamela continuarà investigant l'exmajor dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i la intendent Teresa Laplana.

El Suprem ja s'havia fet càrrec de la causa oberta contra Forcadell i els membres de la Mesa, que va deixar en llibertat sota fiança després de prendre'ls declaració el 9 de novembre.

Notícia relacionada: Prohibeixen a TV3 i Catalunya Ràdio dir "consellers empresonats" o "president Puigdemont"

 

Anar al contingut