Els equips d'emergència treballen al lloc de l'accident (EFE)
Els equips d'emergència treballen al lloc de l'accident (EFE)

Els conductors reincidents per alcohol i drogues perdran el carnet

Un metge haurà d'avaluar si tenen un problema d'abús d'aquesta substància, tal com ha proposat el ministre de l'Interior a la comissió de Seguretat Vial

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha anunciat aquest dimarts que la Direcció General de Trànsit posarà com a mesura la "restricció i eliminació del permís de conduir" a aquells conductors que hagin comès delictes per alcohol i drogues de manera reincident, és a dir, que hagin delinquit dues vegades en dos anys.

Les autoritats sanitàries avaluaran si tenen problemes d'abús o dependència d'aquestes substàncies abans de recuperar la vigència del carnet.

Així ho ha assegurat durant la Comissió de Seguretat Vial, convocada aquest dimarts per prendre mesures "urgents" per les morts en les carreteres de ciclistes. Igualment, ha assenyalat que s'informarà d'aquesta situació els serveis sanitaris perquè els facin un examen que certifiqui que han perdut les aptituds psicofísiques per conduir.

Una altra de les mesures que debat el Comitè és iniciar sancions administratives en aquells casos en els quals el jutge consideri que la infracció no és constitutiva de delicte, segons ha explicat Zoido. "La DGT pretén que els conductors vegin i comprovin que l'administració funciona", ha conclòs en la seva intervenció.

El president Mariano Rajoy s'ha fet ressò de les noves mesures a través del seu compte de twitter:

Protegir els ciclistes

Una altra mesura aprovada avui és l'elaboració d'un pla especial per a la vigilància de "conductes perilloses" que facin els conductors en relació amb els ciclistes.

Es reforçarà la vigilància a les carreteres on hi ha més presència de ciclistes i s'incrementaran els controls d'alcohol i drogues, sobretot els caps de setmana.

Els caps de setmana també s'informarà els conductors a través dels panells de la normativa, com per exemple que cal deixar 1,5 metres de distància per avançar una bici i que en aquest cas es pot trepitjar la línia continua o que els ciclistes poden circular en paral·lel.

Aquest 2017 han perdut la vida 18 ciclistes a les carreteres interurbanes.


 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut