Dijous tres agents de la Guàrdia Urbana ja van resultar ferits mentre intentaven detenir un altre presumpte camell.
Dijous tres agents de la Guàrdia Urbana ja van resultar ferits mentre intentaven detenir un altre presumpte camell.
Barcelona

Els conductors ja poden rebre les notificacions de les multes per internet

El Servei Català de Trànsit (SCT) notificarà les multes a través d'internet en comptes d'enviar-les a casa. El nou sistema és voluntari i gratuït. L'únic requisit és tenir certificat digital o DNI electrònic. Si se'n generalitza l'ús, pot suposar un gran estalvi econòmic a l'administració i de temps al ciutadà.

Actualitzat
Quatre de cada deu notificacions de multes no arriben al destinatari. De motius n'hi ha diversos: una adreça errònia als arxius del Servei Català de Trànsit o perquè l'infractor no va a correus a buscar la notificació.

L'administració, en aquests casos, cobra la multa embargant el compte del conductor. Per fer-ho hi ha de destinar temps i diners una situació que "no té sentit", segons el director del Servei Català de Trànsit. Josep Lluís Pérez Moya afirma que el nou sistema farà tot aquest procés més àgil i còmode. "El que no té sentit és que aquest 40% que no rep la notificació, la rebi a través d'Hisenda. És un absurd perquè li costa més diners al ciutadà i també suposa més costos per a l'administració perquè tot això són gestions, tràmits i temps".

El Servei Català de Trànsit notificarà les denúncies a través d'una carpeta personal a l'Oficina Virtual de Tràmits. El conductor multat sabrà que ha de consultar aquesta carpeta perquè rebrà un correu electrònic o un missatge al mòbil avisant-lo.

A banda de rebre les multes, també es podran presentar les al·legacions per internet i amb el mateix sistema.
Anar al contingut