Barcelona

Els conductors d'autobusos es plantegen fer vaga indefinida

L'assemblea dels conductors d'autobusos ha estat menys concorreguda i impregnada de cert desànim i cansament dels vaguistes. Per això, els líders sindicals han fet una crida a la unitat i a convocar dijous que ve una aturada indefinida si l'empresa TMB no accepta la proposta dels treballadors de dos dies de descans a la setmana.

Actualitzat
Durant l'assemblea de la tretzena jornada de protesta, el president del comitè de vaga, Saturnino Mercader, ha proposat convocar aturades indefinides dijous que ve si a la reunió de dimecres l'empresa no accepta reduir la jornada laboral en 83 hores anuals. Segons Mercader, després de totes les aturades que s'han fet no s'ha aconseguit cap avenç i, per tant, o es donen per vençuts o "la setmana que ve, amb una assemblea important, massiva, fem la proposta de vaga indefinida".

En cas d'aprovar-ho, la vaga indefinida començaria d'aquí a uns deu dies. De la seva banda, l'empresa TMB insisteix que és l'única part que s'ha mostrat flexible a l'hora d'acceptar negociar el conveni de l'any que ve. I mentre empresa i sindicats continuen enrocats en la mateixa discussió, als usuaris els toca el rebre. Avui, però, la vaga ha tingut un pèl menys d'incidència, però els usuaris han hagut d'esperar-se una bona estona a les parades d'autobús.

Aquest dijous hi ha hagut tres sabotatges més contra autobusos a la sortida de cotxeres. Amb aquests ja superen els 180 atacs dels piquets contra els vehicles.

Per la seva part, Transports Metropolitans de Barcelona ha atribuït la caiguda d'afluència a l'assemblea de conductors d'autobusos a la pèrdua de la capacitat de mobilització de la plantilla per part de CGT i ACTUB, els dos sindicats convocants de les vagues. Segons TMB, el distanciament d'alguns conductors "de les posicions radicals i immobilistes" de CGT i ACTUB s'ha visualitzat també en la decisió de molts conductors de sortir a treballar, "malgrat les pràctiques coercitives i intimidatòries" dels vaguistes, com l'enviament de missatges amenaçadors a conductors que no han secundat l'aturada i els actes de sabotatge. Segons l'empresa, aquest Dijous Sant han circulat un 20% més d'autobusos dels assignats en els serveis mínims dictats pel departament de Treball.
Anar al contingut