Barcelona

Els conductors d'autobusos de Barcelona arriben a un acord amb la direcció de TMB i desconvoquen la vaga

Els usuaris d'autobús a Barcelona ja poden respirar tranquils. S'ha acabat la vaga. Això sí, ha anat de ben poc perquè no ha estat fins a última hora de la tarda que s'ha arribat a l'acord definitu. Aquesta matinada s'assolia un acord amb la direcció de TMB que reconeix dos dies fixos de festa setmanals i una reducció del temps de treball sense rebaixes de sou. L'acord ha estat ratificat aquest migdia per l'assemblea de treballadors, però amb una condició: que la desconvocatòria de la vaga estava condicionada a la retirada de les sancions. Finalment, TMB ha acceptat retirar-les a la majoria dels treballadors expedientats.

Actualitzat

Després de cinc mesos de conflicte, l'assemblea de conductors de TMB ha aprovat aquest migdia desconvocar la vaga, que des d'avui era indefinida. L'última i maratoniana reunió entre treballadors i empresa havia acabat amb un principi d'acord: el nou conveni inclourà els reclamats dos dies de descans setmanal, amb reducció del temps de treball i sense disminució salarial.

L'assemblea, però, posava una condició: que TMB anul·lés tots els expedients sancionadors oberts als vaguistes durant totes les mobilitzacions. A primera hora de la tarda, el comitè de vaga arribava a la seu de la companyia per tancar aquest serrell, però al cap de dues hores en sortien amb els ànims encesos. Semblava que tot es tornava a trencar. Finalment, després de diversos anades i vingudes, la vaga es desconvoca, i demà els autobusos circularan amb normalitat per Barcelona. Avui, últim dia d'aturada, la incidència en els usuaris ja havia estat menor que en altres ocasions.
 
La CGT, un dels sindicats convocants de la vaga, ja va avançar la setmana passada que, encara que en la trobada que ha tingut lloc aquesta matinada s'arribés a un acord, mantindria les aturades, almenys aquest dimarts, fins que fossin els treballadors en assemblea els que votessin si volien continuar les mobilitzacions o acceptar l'oferta.

Anar al contingut