Barcelona

Els condemnats pel setge del Parlament a 3 anys de presó demanen l'indult al govern espanyol

Els 8 joves intenten suspendre l'ingrés a la presó dictat pel Suprem i volen que se suspengui l'execució de la sentència fins que es resolgui l'indult

RedaccióActualitzat

Els condemnats pel setge del Parlament a tres anys de presó han presentat la petició d'indult al govern espanyol. Els 8 joves intenten suspendre l'ingrés a la presó dictat pel Tribunal Suprem per un delicte contra les altes institucions de l'Estat, i per això també volen que se suspengui l'execució de la sentència fins que es resolgui l'indult.

El passat 29 d'abril l'Audiència Nacional va donar als joves 10 dies hàbils per ingressar voluntàriament al centre penitenciari. Per a alguns acusats, el termini per ingressar a presó s'acaba aquesta setmana i per a altres, la setmana que ve.

La petició d'indult es basa sobretot en la desproporció de la pena, perquè els actes que van fer cada un dels condemnats són lleus i perquè s'ha de tenir en consideració la situació de crispació que vivia el país.

El judici, fet a l'abril de l'any passat a l'Audiència Nacional, va exculpar tots els 19 encausats d'un delicte contra les institucions de l'Estat pel setge al Parlament, però el fiscal va recórrer davant el Suprem i aquest va acollir parcialment el recurs i va modificar la sentència per condemnar vuit dels acusats a tres anys de presó.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut