Barcelona

Els condemnats pel "cas Mercuri" demanen la suspensió de militància del PSC

Daniel Fernández, Manuel Bustos, Francisco Bustos i María Elena Pérez han pres la decisió per "no perjudicar el partit" poc després de la sentència del TSJC

Actualitzat

L'exdirigent del PSC Daniel Fernández, l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, el regidor sabadellenc Francisco Bustos i l'alcaldessa socialista de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, han demanat la suspensió de militància del PSC poc després que se sabés la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel "cas Mercuri".

"Com a companys els hem acompanyat i donat suport, però la justícia i la sentència han estat clares", ha explicat la portaveu dels socialistes catalans, Esther Niubó, que ha afegit que la sentència encara no és ferma i que defensaran els fins ara companys si decideixen recórrer. La portaveu del PSC ha expressat que els condemnats han pres aquesta decisió per "no perjudicar el partit".

Francisco Bustos deixarà l'acta de regidor i Pérez, que actualment està de baixa per maternitat, no repetirà com a candidata a l'alcaldia. A més, l'alcaldessa de Montcada i Reixac també renunciarà al càrrec de primera secretària del PSC a la ciutat.

Anteriorment, Fernández va deixar el seu escó al Parlament a finals de gener després de l'obertura de judici oral en la peça separada del "cas Mercuri" i Manuel Bustos va abandonar l'alcaldia l'any 2013, quan va ser imputat.

El TSJC ha condemnat aquest dilluns a un any i quatre mesos de presó Fernández i els germans Bustos per un delicte de tràfic d'influències i a set anys d'inhabilitació a Pérez per prevaricació.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut