Elisenda Alamany, portaveu de Catalunya en Comú
Elisenda Alamany, portaveu de Catalunya en Comú
Barcelona

Els comuns rebutgen una llista unitària amb els independentistes i proposen un front comú

Proposen una coalició amb Podem que tingui Xavier Domènech com a cap de llista

RedaccióActualitzat

Catalunya en Comú descarta anar a les eleccions del 21 de desembre en una llista unitària sobiranista, tal com demanava ahir Esquerra Republicana. Proposa, en canvi, anar en coalició amb Podem -que aquests dies està fent una consulta interna sobre aquest possible acord- i que el cap de llista sigui Xavier Domènech.

La portaveu de la formació, Elisenda Alamany, ha explicat, després de la reunió de la coordinadora general que s'ha fet aquest diumenge, que es decanten per un front comú articulat des de la diversitat dels partits i proposen uns punts d'acord que passin per la retirada del 155, la llibertat dels consellers i líders de les entitats sobiranistes empresonats i una agenda constituent.

Alamany considera que la fórmula de la llista unitària "dilueix" la defensa de les polítiques socials que els comuns volen impulsar:

"Creiem que Catalunya no es mereix més plebiscits. L'experiència que tenim a Catalunya amb les llistes unitàries és que a vegades només serveixen per perpetuar la continuïtat de les retallades socials o per projectes que acaba liderant l'antiga Convergència."

Els comuns també proposen que la coalició es digui En Comú Podem-Catalunya en Comú. Els inscrits al partit que lideren Ada Colau i Xavier Domènech hauran de ratificar aquestes decisions en una assemblea que es farà dissabte que ve, 11 de novembre.

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut