La diputada de Catalunya en Comú Podem Elisenda Alamany, als faristols del Parlament el 25 de gener de 2018 (Horitzontal)
La diputada de Catalunya en Comú Podem Elisenda Alamany, als faristols del Parlament el 25 de gener de 2018 (Horitzontal)

Els comuns insisteixen que la "prioritat" és que es formi un Govern per treure les "urpes" de Santamaria

Actualitzat

ACN Barcelona.-La diputada de Catalunya en Comú-Podem Elisenda Alamany ha demanat a JxCat i ERC un exercici de "responsabilitat" per acabar amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i "treure les urpes" de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, de l'autogovern català. "No ens podem permetre seguit aturats, comentant anades i vingudes i estratègies personalistes", ha expressat. Després de la reunió convocada pel president del Parlament, Roger Torrent, amb els grups parlamentaris, Alamany ha reclamat que qualsevol acció que es prengui no "ens deixi en una situació pitjor que l'actual" i ha emplaçat a les majories que tenen opció a formar govern a pensar en com tiraran endavant una legislatura "amb normalitat". La diputada ha assegurat que una interpretació "excessiva" del reglament portarà a una investidura simbòlica i que cal un president i un executiu que puguin "governar".

Anar al contingut