Els comuns preguntaran a la militància si han de participar en l'1-O

RedaccióActualitzat

Catalunya en Comú vol deixar en mans de la militància la seva postura sobre el referèndum de l'1 d'octubre. La formació d'Ada Colau i Xavier Domènech ja va decidir el seu compromís amb l'1-O, però entès com una mobilització. Ara preguntarà als seus inscrits si fa una crida explícita a la participació en el referèndum.

Aquesta és la pregunta que s'ha acordat a la coordinadora nacional de Catalunya en Comú:

"Catalunya en Comú ha de participar en les mobilitzacions de l'1 d'octubre?"

Si el resultat de la militància és afirmatiu, el partit recomanarà participar en el referèndum, però sense adoptar una posició sobre si són favorables o contraris a la independència.

Compromís "amb la mobilització"

A les Cotxeres de Sants, els 150 membres de la coordinadora, que inclou la trentena de membres de l'executiva, han pactat la pregunta. Els inscrits podran votar de manera telemàtica la setmana que ve.

La portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, ha insistit en una entrevista a "El suplement", de Catalunya Ràdio, en el compromís amb l'1-O com a mobilització:

"A favor d'aquesta mobilització que creiem que ajuda a avançar en el dret a decidir, i, ara, el que consultarem serà quin grau d'implicació tindrem nosaltres cap a la convocatòria de l'1 d'octubre."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut