Moment en què agents dels Mossos d'Esquadra traslladen l'acusat de matar dos agents rurals a Aspa al furgó policial després de la reconstr…
Moment en què agents dels Mossos d'Esquadra traslladen l'acusat de matar dos agents rurals a Aspa al furgó policial després de la reconstrucció dels fets a la finca on estava caçant, el 24 de gener
Lleida

Els companys del caçador d'Aspa declaren que volia fugir, segons l'advocat de l'acusació

Els companys del caçador que va confessar que va matar dos agents rurals a Aspa, al Segrià, declaren al jutjat d'instrucció número 4 de Lleida

RedaccióActualitzat

Els companys del caçador que va confessar haver matat dos agents rurals a Aspa, al Segrià, han declarat aquest dilluns al jutjat d'instrucció número 4 de Lleida. L'advocat que representa les famílies dels dos agents rurals morts assegura que la seva intenció era fugir i que van ser els companys del caçador els que el van convèncer.

En canvi, l'advocada de l'acusat ha explicat que els seus quatre companys de caça han declarat que no van veure res i que tampoc eren conscients que passés tant temps des del moment en què es van assabentar del crim fins qu ees va fer la trucada al 112.

L'autor confés del doble crim, però, va tardar com a mínim 45 minuts a fer la trucada al 112 des que va cometre els crims. TV3 ha tingut accés a la conversa que va tenir amb Emergències i els Mossos:

L'autor confés dels crims d'Aspa als Mossos: "M'han vingut i m'he posat nerviós"

Els familiars dels dos agents creuen que hi va haver intencionalitat i li demanaran 20 anys de presó i que sigui jutjat per assassinat i no per homicidi. L'advocat de l'acusació particular també estudia demandar la Generalitat i el Ministeri de l'Interior.

Fins ara, l'homicida ha declarat que no volia fugir, que va esperar que arribessin tots els seus companys. 

Segons revela la investigació, el caçador no tenia autorització per caçar al vedat d'Aspa. Tot i que va demanar el permís a l'Ajuntament, no el va recollir ni pagar. L'home tenia caducada la llicència de l'escopeta amb la qual va disparar als dos agents rurals, una arma que havia posat a nom d'un altre caçador.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut